Antena Meniu Search
x

Cum a pierdut armata rusă 6 din cei 20 de generali trimişi în Ucraina: "Soldaţii nu au iniţiativă, generalii merg în prima linie şi sunt vânaţi de lunetişti"

Am intrat în cea de-a 26-a zi de război în Ucraina, iar armata rusă a pierdut un număr impresionant de ofiţeri de rang înalt. Nu mai puţin de şase generali ruşi au fost ucişi pe câmpurile de luptă din Ucraina.

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 07:14

Cum a pierdut armata rusă 6 din cei 20 de generali trimişi în Ucraina: "Soldaţii nu au iniţiativă, generalii merg în prima linie şi sunt vânaţi de lunetişti"
- Profimedia

David Petraeus, fost şef al CIA şi fost general al Armatei SUA în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan, spune că este un lucru extrem de neobişnuit ce se întâmplă în Ucraina. Acesta este de părere că armata rusă se confruntă cu probleme grave de sistem din moment ce 6 din cei 20 de generali prezenţi în Ucraina şi-au pierdut viaţa.

Generalii ruşi, luaţi în vizor de lunetiştii ucraineni

"Este un lucru foarte, foarte neobișnuit. Asta în primele trei săptămâni. Și aceștia sunt generali cu rang destul de înalt. Concluzia este că dispozitivul lor de comandă și control nu funcționează. Comunicațiile lor au fost blocate de ucraineni. Comunicațiile lor securizate nu au funcționat. A trebuit să meargă pe un singur canal. Acesta poate fi blocat. Și exact asta au făcut ucrainenii. Ei folosesc telefoane mobile. Ucrainenii au blocat prefixul pentru Rusia, așa că nu au funcționat. Apoi au dat jos 3G. Ei fură literalmente telefoane mobile de la civili ucraineni pentru a comunica între ei", a declarat Petraeus pentru CNN.

Generalul american are şi o explicaţie practică pentru modul în care au fost ucişi generalii ruşi. Petraeus este de părere că enervaţi de lipsa de iniţiativă a soldaţilor şi subofiţerilor, generalii au mers personal în prima linie pentru a da ordine şi au fost astfel luaţi în vizor de lunetişti.

"Deci, ce se întâmplă? Coloana este oprită. Un general nerăbdător stă acolo în spate, în vehiculul lui blindat. Merge în față să afle ce se întâmplă, pentru că nu există inițiativă. Nu există un corp de subofițeri. Recruții nu au inițiativă, așteaptă să li se spună ce să facă. Iar când generalul ajunge în față, ucrainenii au lunetiști foarte, foarte buni și îl iau în vizor", a mai declarat Petraeus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cum a pierdut armata rusă 6 din cei 20 de generali trimişi în Ucraina: "Soldaţii nu au iniţiativă, generalii merg în prima linie şi sunt vânaţi de lunetişti"