Antena Meniu Search
x

Oficialii nord-coreeni au găsit o soluţie "delicioasă", pentru combaterea foametei. Îndeamnă locuitorii să mănânce lebede negre

Criza alimentară din Coreea de Nord se adânceşte tot mai mult, cei mai afectaţi dintre locuitori şi totodată şi cei mai expuşi riscului fiind copiii şi vârstnicii. 

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 16:17

Oficialii nord-coreeni îndeamnă populaţia să consume lebede negre
Oficialii nord-coreeni îndeamnă populaţia să consume lebede negre - Shutterstock - foto ilustrativ

Cu toate acestea Coreea de Nord a găsit o altă metodă  magică prin care să poată combate foametea şi anume hrănirea cu lebede negre, scrie Financial Times.

Weekendul trecut Ri Jong Nam, secretarul-şef al Partidului Muncitorilor din Coreea a deschis un centru pentru creşterea lebedelor negre la ferma de raţe Kwangpho de pe coasta de est a ţării. Ceremonia difuzată la televiziunea de stat a făcut parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a consumului de lebede negre, spre încurajarea oamenilor de a le consuma în timpul crizei alimentare

Soluţia nord-coreenilor pentru a scăpa de foamete

Descriind carnea de lebădă neagră rept "deliciosă", şi având "beneficii pentru sănătate", ziarul Rodong Sinmun al partidului de guvernământ a susţinut că "ar contribui în mod ctiv la îmbunătăţirea vieţii oamenilor". Carnea de lebădă neagră a fost, de asemenea, lăudată de presa de stat drept „un aliment sănătos excepțional al secolului 21, cu un gust unic și o valoare nutritivă extrem de ridicată”.

Lebedele – negre sau albe – nu sunt cunoscute ca o delicatesă nici în Coreea de Sud, nici în Coreea de Nord. Dar Coreea de Nord, care se luptă perpetuu cu penuria cronică de alimente, are o istorie în promovarea cărnii exotice ca soluții inspirate.În anii 1990, Kim Jong Il, regretatul tată al dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, a răspuns la o foamete devastatoare promovând carnea de iepure și struț ca alimente ale viitorului.

„În loc să rezolve problemele alimentare din Coreea de Nord, stimulând fermierii să-și crească randamentele prin mecanisme de piață și luare a deciziilor descentralizate sau să aducă importuri de alimente pentru lucrurile pe care practic nu le pot produce acasă, guvernul caută soluții magice – și lebedele sunt doar cea mai recentă iterație a acestui lucru”, a spus Peter Ward, un expert al politicii din Coreea de Nord, la Universitatea din Viena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Oficialii nord-coreeni au găsit o soluţie "delicioasă", pentru combaterea foametei. Îndeamnă locuitorii să mănânce lebede negre