Antena Meniu Search
x

Oligarhii ruși primesc o nouă lovitură. Președintele Elveției spune că înghețarea activelor rusești din această țară ”e foarte probabilă”

Președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat duminică că este „foarte probabil” ca Elveția să urmeze Uniunea Europeană (UE) în sancționarea Rusiei și să decidă înghețarea activelor rusești în țara alpină, pe fondul invaziei ruse din Ucraina.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.02.2022, 22:59

Oligarhii ruși primesc o nouă lovitură. Președintele Elveției spune că înghețarea activelor rusești e foarte probabilă - Profimedia Images

Cassis, intervievat la televiziunea publică elvețiană de limbă franceză RTS, a declarat că Consiliul Federal, format din șapte membri, se va reuni luni și va analiza recomandările departamentelor de Finanțe și Economie. Întrebat dacă Elveția va urma UE în înghețarea activelor rusești, el a răspuns: „Este foarte probabil ca guvernul să decidă să facă acest lucru mâine, dar nu pot anticipa deciziile care nu au fost încă luate”.

Cassis a spus că neutralitatea Elveției trebuie păstrată, iar țara sa este pregătită să ajute la discuțiile dintre oficialii ucraineni și ruși, dacă cele două puteri nu vor ajunge la un armistițiu, în discuțiile de la granița cu Belarus, scrie Reuters.

20.000 de oameni au manifestat la Berna, în sprijinul Ucrainei

Elveția se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a se alătura Occidentului și de a adopta sancțiuni împotriva Moscovei.

Aproximativ 20.000 de oameni au manifestat sâmbătă, la Berna, pentru a sprijini Ucraina, unii huiduind guvernul din cauza politicii sale prudente.

Rușii dețineau aproape 10,4 miliarde de franci elvețieni (11,24 miliarde de dolari) în Elveția în 2020, arată datele Băncii Naționale Elvețiene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Oligarhii ruși primesc o nouă lovitură. Președintele Elveției spune că înghețarea activelor rusești din această țară ”e foarte probabilă”