Antena Meniu Search
x

Omenirea caută soluții pentru a reveni la normalitate, după pandemia de coronavirus

Omenirea caută soluţii pentru a reveni la normal. Pandemia de coronavirus a făcut peste 190 de mii de victime şi. mai mult de 2 milioane 700 de mii de oameni au fost contaminaţi. După luni de carantină, ţările vin cu planuri pentru a reporni economia, grav afectată. Liderii europeni au stabilit că trebuie creat un fond comun de relansare. Un pachet de 540 de miliarde de euro a fost deja aprobat. În timp ce peste Ocean, încă 4,4 milioane de oameni au depus dosarul pentru şomaj. În ultimele cinci săptămâni numărul total a ajuns la 26 de milioane.

de Redactia Observator

la 24.04.2020, 12:00

Vezi și
  • Liderii caută soluții pentru ieșirea din criză
  • Economia mondială, în impas din cauza pandemiei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că liderii Uniunii Europene au stabilit în cadrul summitului organizat prin videoconferinţă că este necesar un fond comun de relansare economică.

Proiectul va fi prezentat pe 6 mai. Comisia Europeană ia în calcul măsuri financiare de peste 2 mii de miliarde de euro. Liderii se tem că pandemia va distruge unitatea blocului comunitar european.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei - Investițiile substanțiale vor fi necesare. Și am lămurit și faptul că nu va fi doar o chestiune de a continua pur și simplu așa cum am făcut-o înainte de pandemie, ci va fi și o chestiune de investiții în viitor.

Şcolile s-au redeschis în mai multe landuri din Germania. În timp ce, Angela Merkel trage semnale de alarmă că în unele zone ale ţării restricţiile au fost ridicate prea devreme.

În Spania, autorităţile au prezentat regulile pe care copiii trebuie să le urmeze pentru a putea ieşi afară de duminică.

Pablo Iglesias, ministrul Afacerilor Sociale - Băieții și fetele până la 14 ani vor putea merge la plimbare și să se joace pe stradă o dată pe zi, timp de o oră. Într-un cadru de aproximativ un kilometru maxim, în jurul caselor lor. Orarul în care vă puteți bucura de aceste plimbări va fi de la 9 dimineața până la ora 21.

Testarea vaccinului din Marea Britanie va dura un an. Dar în câteva luni vom afla dacă este eficient precizează profesorul de la Oxford care conduce testare.

În Statele Unite situaţia este tot mai alarmantă după ce încă 4,4 milioane de oameni au depus dosarul pentru a primi ajutor de şomaj. În timp ce oficialii americani nu au nimic cert cu privire la stabilirea economiei.

Donald Trump, preşedintele SUAȘtiu multe despre economiști. Iar răspunsul este că ei nu ştiu. Cred că am o idee bună şi cred că economia noastră va începe să se ridice substanțial, imediat ce statele se vor deschide.

China, ţara de unde a pornit pandemia suplimentează fondurile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu 30 de milioane de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Omenirea caută soluții pentru a reveni la normalitate, după pandemia de coronavirus