Antena Meniu Search
x

Românii blocați în Maroc se vor întoarce în țară, pe 2 decembrie, cu o cursă TAROM

Ministerul Afacerilor Externe precizează marţi că, în contextul deciziei autorităţilor marocane de suspendare a zborurilor comerciale cu destinaţia Maroc, ca urmare a noii variante de coronavirus, Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia a 72 de turişti români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 15:36

Vezi și

UPDATE 15:30: Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că cei 72 de turiști români blocați în Maroc "vor fi aduși în țară cu o aeronavă a TAROM. (...) Zborul este programat pentru 2 decembrie. Poimâine dimineață (joi - n.r.), aeronava va pleca spre Maroc pentru a aduce cetățenii români acasă. Prin Mecanismul European de Protecție Civilă, punem la dispoziție și avem disponibilitatea de a aduce și alte persoane", a declarat premierul Ciucă.

MAE informează într-un comunicat de presă că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi în prezent, scrie Agerpres.

"De asemenea, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19", mai precizează ministerul.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

46 de români și 24 de străini vor sosi azi din Africa de Sud

Zborul special pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar în Africa de Sud a decolat din Johannesburg la ora 3,54 (ora locală/ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor şi formalităţilor necesare, aeronava fiind aşteptată să aterizeze la Bucureşti în jurul orei 15,30 (ora României), a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Externe

Pe lista de pasageri, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Pretoria, figurează 70 de persoane: 46 de cetăţeni români (inclusiv delegaţia sportivă a CSM Baia Mare), 18 cetăţeni europeni (10 cetăţeni bulgari, 4 cetăţeni spanioli, 3 cetăţeni polonezi, 1 cetăţean ungar) şi 6 cetăţeni din state terţe (4 cetăţeni georgieni, 1 cetăţean australian, 1 cetăţean neozeelandez - aceştia făcând parte din lotul de sportivi ai CSM Baia Mare şi având rezidenţă în România), scrie Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Românii blocați în Maroc se vor întoarce în țară, pe 2 decembrie, cu o cursă TAROM