Antena Meniu Search
x

Tulpina Omicron era deja în Europa când Africa de Sud a raportat cazurile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Noua variantă de Covid-19, Omicron, a fost detectată în Europa mai devreme decât se credea anterior, oficialii olandezi din domeniul sănătății spunând că ea era deja în Olanda de câteva zile atunci când s-a făcut anunțul către OMS. Asta arată că Omicron se afla deja în Europa înainte ca Belgia, prima țară europeană care a spus că a confirmat un caz, să facă anunțul.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 16:36

Tulpina Omicron era deja în Europa când Africa de Sud a raportat cazurile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Tulpina Omicron era deja în Europa când Africa de Sud a raportat cazurile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Profimedia Images

„Am găsit varianta Omicron în două probe care au fost prelevate pe 19 și 23 noiembrie. Nu este clar încă dacă acești oameni au vizitat Africa de Sud”, au precizat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (RIVM), scrie BBC

Cele două eșantioane au fost prelevate înainte ca Africa de Sud să raporteze Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) faptul că a descoprit această nouă variantă a noului coronavirus, la 24 noiembrie, care a condus la impunerea multor interdicţii de călătorie ce vizează mai multe state din Africa.

Belgia a fost prima ţară europeană care a identificat varanta Omicron, la un pacient care ”a venit din străinătate, testat pozitiv cu Covid-19 la 22 noiembrie”, potrivit unui anunț făcut de ministrul belgian al Sănătății, pe 26 noiembrie, scrie news.ro.

Olanda are cele mai multe cazuri confirmate cu tulpina Omicron în Europa

Pe acelaşi subiect

Institutul olandez anunţă că persoanele testate au fost informate şi că serviciile de sănătate municipale au început să ancheteze contactele acestora.

”În perioada următoare, diverse studii urmează să fie efectuate cu privire la răspândirea variantei omicron în Olanda”, anunţă Institutul.

Olanda, care înregistrează 16 cazuri confirmate, este, în acest stadiu, ţara cu cele mai multe contaminări cu varianta omicron în Europa.

Varianta Omicron a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud și de atunci a fost înregistrată în număr mic în Europa, Asia și America de Nord. Experții sunt îngrijorați de numărul mare de mutații pe care varianta Omicron le are, deoarece acest lucru ar putea însemna că varianta este mai transmisibilă, mai mortală și mai bună în a evita anticorpii, vaccinurile și tratamentele actuale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Tulpina Omicron era deja în Europa când Africa de Sud a raportat cazurile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii