Antena Meniu Search
x

Omul din spatele haosului care a cuprins Statele Unite s-a căsătorit în România şi s-a declarat admirator al legionarilor din ţara noastră

Omul din spatele haosului care a cuprins Statele Unite s-a căsătorit în România şi s-a declarat admirator al legionarilor din ţara noastră. Organizatorul manifestaţiei naţionaliştilor albi din oraşul american Charlottesville şi-a făcut apariţia purtând un tricou cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu.

Vezi și

Omul din spatele haosului care a cuprins Statele Unite s-a căsătorit în România şi s-a declarat admirator al legionarilor din ţara noastră. Organizatorul manifestaţiei naţionaliştilor albi din oraşul american Charlottesville şi-a făcut apariţia purtând un tricou cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu.

"Noi doar ne-am apărat. Noi am venit cu căşti şi cu scuturi, în timp ce duşmanul a adus aruncătoare de flăcări improvizate, a adus înălbitor, vopsea, a adus bâte şi cuţite", se apără Matthew Heimbach, naţionalist american

Organizator al mitingului naţionaliştilor albi din Charlottesville, Matthew Heimbach i-a luat apărarea la tribunal tânărului care sâmbătă a lovit cu maşina un grup de contramanifestanţi. 

Îmbrăcat într-un tricou pe care apare chipul fostului lider al legionarilor din România, Corneliu Zelea Codreanu, americanul susţine că extremiştii de dreapta au fost agresaţi de forţele de ordine. 

Legăturile lui Matthew Heimbach cu România se dovedesc puternice. Americanul convertit la ortodoxism şi-a exprimat în mod public admiraţia faţă de fostul lider al Gărzii de Fier. 

"Codreanu este cea mai mare sursă de inspirație pentru Legiunile mele. Misiunea Legiunii a fost să salveze suflete prin revitalizarea Bisericii Ortodoxe din România", declara Heimbach într-un interviu acordat în 2015. 

Tot atunci, tânărul american a vorbit despre părintele Iustin Pârvu, stareț al Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț, despre care a spus că a fost membru al Legiunii.  

"Nu a vizitat mănăstirea noastră şi probabil a cules ici-colo câte ceva din învăţăturile părintelui Iustin pe care le-a folosit speculativ", este de părere stareţul mănăstirii Petru Vodă, Hariton Negrea. 

Dar Matthew a fost în România, la Bucureşti. Chiar în luna de miere, în 2014. 

"Eu şi soţia mea suntem creştin-ortodocşi. Ne-am căsătorit în Bucureşti. Amândoi suntem americani, dar avem prieteni care locuiesc în Bucureşti. Aşadar, ne-am căsătorit în Bucureşti", a spus Heimach, în exclusivitate pentru Observator.   

Acum, pregătit parcă de război, a fost surprins în mijlocul manifestanţilor naţionalişti cu puţin timp înainte de a se alătura fără ezitare violenţelor din Charlottesville.

La 26 de ani, este numit de unele voci "noul chip al urii organizate". Se foloseaşte de ideologia nazistă şi de cea fascistă ca substrat pentru îndoctrinarea naţionaliştilor albi. 

"Dacă vă uitaţi la politică, influenţa evreilor este întotdeauna vicioasă", mai spunea Matthew Heimbach, într-un interviu acordat televiziunii Al Jazeera, în martie 2015. 

America este încă în stare de şoc după violenţele din weekend, când o tânără a fost ucisă şi alte 25 de persoane au fost rănite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Omul din spatele haosului care a cuprins Statele Unite s-a căsătorit în România şi s-a declarat admirator al legionarilor din ţara noastră