Antena Meniu Search
x

ONU: Aproximativ 4,2 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul războiului. 90% sunt femei şi copii

Aproximativ 4,2 milioane de ucraineni au părăsit ţara de la începutul războiului declanşat de armata rusă, în 24 februarie. 40.000 de oameni au trecut graniţele ţării doar în ultimele 24 de ore.

de Redactia Observator

la 03.04.2022, 14:22

Refugiaţi ucraineni
Refugiaţi ucraineni - Profimedia

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi precizează că până sâmbătă, la ora prânzului, numărul ucrainenilor care au fugit de război este 4.176.401, cu 38.559 mai mare decât precedentul bilanţ, scrie news.ro.

Europa nu a mai înregistrat un astfel de aflux de refugiaţi de la al doilea Război Mondial. Aproximativ 90 la sută din totalul refugiaţilor sunt femei şi copii.

Ucraina, ziua 39 de război

Volodimir Zelenski spune că Rusia vrea să cucerească Donbass-ul şi regiunile din sudul Ucrainei. De aceeaşi părere sunt şi serviciile occidentale care spun că ruşii au neapărată nevoie de o victorie în Donbass pentru a avea cu ce se lăuda la parada de pe 9 mai. BBC anunţă că duminică dimineaţă au fost raportate mai multe explozii în portul Odessa. Pe de altă parte, negocierile continuă şi s-ar putea ajunge chiar la întrevedere directă între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski. Cel mai probabil, o astfel de întrunire ar putea avea loc în Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » ONU: Aproximativ 4,2 milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul războiului. 90% sunt femei şi copii