Antena Meniu Search
x

Video Operaţiune antiteroristă a Israelului în Fâşia Gaza: cel puţin 31 de morţi, dintre care şi 6 copii, şi 265 de persoane rănite

De trei zile, Israelul a lansat o operaţiune militară antiteroristă în Fâşia Gaza după o pauză de mai bine de un an. Cel puţin 31 de oameni au fost ucişi, printre care şase copii, iar alţi 265 au fost răniţi. Sute de rachete au fost lansate în direcţia Israelului, dar 97% dintre acestea au fost interceptate de sistemul Iron Dome. Israelul si Gruparea Jihad Islamic Palestinian negociază chiar la această oră un armistiţiu, mediat de Egipt şi Hamas.

de Redactia Observator

la 07.08.2022, 20:54

Vezi și

Sirenele sună aproape fără întreruptere în localităţile de la graniţa cu Fâşia Gaza, dar şi la Ierusalim. Alertele îi avertizează pe israelieni să se îndrepte în adăposturi sigure, în timp ce sistemul de apărare Iron Dome intră în funcţiune. Gruparea Jihad Islamic Palestinian a lansat aproape 600 de rachete în 48 de ore, dar 97% au fost interceptate. Până acum, doar pagube materiale au fost raportate de autorităţi.

Forţele israeliene au lansat vineri operaţiunea 'Zori de zi'

Mai bine de 120 de rachete ale grupării ar fi picat însă în Gaza, iar una dintre ele a lovit o tabără de refugiaţi din Jabalia. Radarele israeliene confirmă defecţiunea tehnică şi lovitura tragică în urma căreia au murit cel puţin patru copii. Israelul susţine că a ucis doi dintre liderii organizaţiei teroriste. Însă în raiduri sunt lovite şi zone rezidenţiale.

Jihadul Islamic Palestinian a avertizat că a folosit doar o mică parte din arsenal de care dispune şi a cerut celorlalte grupări din regiune să li se alăture. Hamas, care guvernează de facto Fâşia Gaza a refuzat implicarea. "Activităţile noastre operaţionale împotriva teroriştilor vor continua şi se vor intensifica fără limite şi restricţii. Vor plăti scump!", a declarat Benny Gantz, ministrul Apărării din Israel. Forţele israeliene au lansat vineri operaţiunea 'Zori de zi', o serie de atacuri aeriene care au vizat Fâşia Gaza, pentru a preîntâmpina eventuale atacuri ale grupurilor islamiste palestiniene.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Operaţiune antiteroristă a Israelului în Fâşia Gaza: cel puţin 31 de morţi, dintre care şi 6 copii, şi 265 de persoane rănite