Antena Meniu Search
x

Opt civili, printre care patru copii, UCIŞI într-un raid aerian la Arbin, un oraş sirian aflat sub CONTROLUL REBELILOR

Opt civili - inclusiv patru copii - au fost ucişi într-un bombardament aerian asupra unui oraş rebel în Siria, în apropiere de Damasc, au anunţat un spital local şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP citat de News.ro

Opt civili - inclusiv patru copii - au fost ucişi într-un bombardament aerian asupra unui oraş rebel în Siria, în apropiere de Damasc, au anunţat un spital local şi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP citat de News.ro

Atacul, în care au fost rănite şi alte 30 de persoane, a vizat luni seara, către ora locală 23.30 (şi ora României) oraşul Arbin, aflat sub controlul opoziţiei faţă de preşedintele Bashar al-Assad, potrivit unor locuitori intervievaţi de AFP.

Atacul a fost comis de avioane ruse sau ale regimului sirian, potrivit Observatorului.

Cel puţin patru copii şi o femeie se află între persoanele ucise, a declarat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman. Spitalul local a confirmat acest bilanţ.

Un corespondent AFP a văzut marţi dimineaţa, în spitalul din Arbin, cinci corpuri mici învelite în linţolii.

”Sora mea venise să mă viziteze. Ea şi cei doi copii ai ei au fost ucişi”, a declarat o femeie plângând.

Medicii, epuizaţi, continuau să îi îngrijească pe răniţi. Trei băieţi se înghesuiau într-un pat, aşteptând să primească îngrijiri. Unul, rănit la cap în atac, îşi ţinea tricoul galben pătat de sânge în mâini, a constatat corespondantul AFP.

Ghouta de Est este, teoretic, acoperită de un armistiţiu în cadrul unui acord cu privire la ”zone de dezescaladare” încheiat între Turcia, care-i susţine pe rebeli, Rusia şi Iran, aliatele regimului.

Armata siriană a anunţat pe 22 iulie că nu mai luptă în anumite ”zone” în Ghouta de Est, la câteva ore după ce Moscova a anunţat un acord în vederea securizării acestei enclave rebele asediate, situate în apripiere de Damasc.

Însă avioane ale regimului au continuat să bombardeze, potrivit Observatorului.

”Este prima oară când sunt ucişi civili în Ghouta de Est de la începutul armistiţiului”, a anunţat Abdel Rahman.

Ruşii au anunţat luni că au instalat două posturi de control şi patru de supraveghere cu scopul de a impune respectarea armistiţiului pe care Moscova susţine că l-a semnat cu grupări insurgente.

Nicio facţiune rebelă nu a confirmat acordul.

Cotidianul sirian proguvernamental Al-Watan a scris luni că zonele din Ghouta de Est aflate sub controlul fostei filiale Al-Qaida - care este prezentă acum în cadrul coaliţiei Tahrir al-Sham - sunt excluse de la armistiţiu. Aceste organizaţii deţin controlul asupra Arbinului.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul războiului, în martie 2011. Conflictul a izbucnit după reprimarea sângeroasă de către regimul al-Assad a unor manifestaţii paşnice în favoarea unor măsuri democratice.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Opt civili, printre care patru copii, UCIŞI într-un raid aerian la Arbin, un oraş sirian aflat sub CONTROLUL REBELILOR