Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Oraş din Germania, devastat de o tornadă puternică după ce vremea s-a schimbat brusc. "Ceva ce vezi doar prin SUA"

Vestul Germaniei a fost măturat de o tornadă cu o putere năucitoare. Vântul a suflat cu o putere atât de mare încât a rupt copacii, iar clădirile chiar au început să se clatine. Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 40 au fost rănite. 

de Redactia Observator

la 21.05.2022 , 20:36

Tornada, apărută din senin, pulverizează totul în cale. Vântul suflă cu atâta putere încât mişcă inclusiv clădirile. Copacii sunt smulşi din rădăcini şi aruncaţi la zeci de metri, iar ţiglele desprinse de pe acoperişuri se transformă în proiectile. 

Tornadă nimicitoare în Germania

Paderborn, un oraş cu 150.000 de locuitori, aflat la jumătatea distanţei dintre Frankfurt şi Hamburg a fost pur şi simplu devastat. Chiar şi turla unei biserici a fost smulsă. "Casele sunt distruse, multe maşini distruse, un showroom auto distrus. Să vină o astfel de vijelie ... Este ceva ce vezi doar prin Statele Unite sau la televizor", spune un localnic. "Nu mai există clădiri cu acoperiş aici. Sunt distruse şi ferestrele şi arată într-adevar ca o zonă de dezastru", a declarat Jens Kniesburges, purtător de cuvânt departament pompieri Paderborn. 

Vezi și

Vremea s-a schimbat brusc

Vremea s-a schimbat brusc în vestul Germaniei după mai multe zile cu temperaturi ca-n toiul verii. Meteorologii avertizează că şi zilele următoare vor fi fenomene extreme în zonă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Oraş din Germania, devastat de o tornadă puternică după ce vremea s-a schimbat brusc. "Ceva ce vezi doar prin SUA"