Antena Meniu Search
x

Orașul din Europa care va interzice grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane. Când intră în vigoare măsurile

Un oraș din Europa a luat decizia ca, din vara lui 2024, să interzică grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane. Odată cu noile reguli, vor fi interzise și megafoanele. 

de Redactia Observator

la 31.12.2023 , 15:32

Orașul din Europa care va interzice grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane. Când intră în vigoare măsurile
Orașul din Europa care va interzice grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane. Când intră în vigoare măsurile - Shutterstock

Veneţia va interzice megafoanele şi grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane, în încercarea de a atenua impactul turismului de masă asupra oraşului italian, informează BBC.

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie

Noile reguli vor intra în vigoare începând cu luna iunie, au anunţat autorităţile locale. Folosirea megafoanelor a fost interzisă deoarece acestea pot "genera confuzie şi tulburări". Turismul excesiv este recunoscut pe scară largă ca fiind o problemă urgentă pentru oraşul-canal, unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Articolul continuă după reclamă

În septembrie, Veneţia a aprobat testarea unei taxe de 5 euro pentru vizitatorii zilnici. Elisabetta Pesce, oficialul responsabil cu securitatea oraşului, a declarat că ultimele politici sunt "menite să îmbunătăţească gestionarea grupurilor organizate în centrul istoric".

Numărul de vizitatori ar urma să depăşească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori

Oraşul are o suprafaţă de doar 7,6 km pătraţi, dar a găzduit aproape 13 milioane de turişti în 2019, potrivit institutului naţional italian de statistică. Se aşteaptă ca numărul de vizitatori să depăşească nivelurile de dinaintea pandemiei în anii următori.

La începutul acestui an, UNESCO a subliniat că oraşul ar trebui adăugat pe o listă de situri ale patrimoniului mondial în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice şi al turismului de masă ameninţă să îi provoace schimbări ireversibile.

În 2021, navelor mari de croazieră li s-a interzis intrarea în centrul istoric al Veneţiei prin canalul Giudecca, după ce o navă s-a prăbuşit în port. Criticii au susţinut, de asemenea, că navele provocau poluare şi erodau fundaţiile oraşului, unde se produc inundaţii regulate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Stiri externe » Orașul din Europa care va interzice grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane. Când intră în vigoare măsurile