Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oraşul german care a decis prin referendum să omoare porumbeii. Decizia i-a îngrozit pe iubitorii de animale

Decizie bizară în Germania. Locuitorii oraşului Limburg au hotărât prin referendum să omoare toţi porumbeii din oraş. Aproximativ 700. Mai mult de jumătate dintre rezidenţi au aprobat uciderea păsărilor. La auzul veștii, activiștii pentru drepturile animalelor au rămas îngroziți. Sacrificarea animalelor este programată să fie efectuată pe parcursul următorilor doi ani.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 09:36

Porumbeii sunt, probabil, printre cele mai puţin îndrăgite specii de păsări. Zburătoarele care populează piețele europene sunt descendente ale porumbeilor domesticiți acum aproximativ 10.000 de ani și, prin urmare, sunt neobișnuit de relaxate în preajma oamenilor. Sentimentul nu este reciproc, însă. Aceste păsări tind să provoace iritare și dezgust, dar simpatie printre cei dispuşi să le hrănească cu firimituri de pâine sau grăunţe, scrie Euronews.

Însă, un oraş german a luat o decizie extremă în ceea ce priveşte convieţuirea cu aceste păsări. Localnicii din Limburg au votat recent exterminarea celor aproximativ 700 de porumbei. Referendumul a avut loc pe 9 iunie - în aceeași zi cu alegerile UE din țară - după ce decizia consiliului orașului de a ucide păsările în noiembrie 2023 a stârnit controverse. Peste 53 la sută dintre rezidenți au votat pentru uciderea necuvântătoarelor, raportează Der Spiegel, cu un total de 7.530 de voturi „da” exprimate.

Cum vor fi uciși porumbeii din Limburg

Vezi și

„Rezultatul a fost neaşteptat pentru noi. Cetățenii și-au folosit dreptul de vot și au decis ca numărul acestor păsări să fie redus cu ajutorul unui șoimar," a declarat primarul Marius Hahn. Aceasta a fost metoda propusă inițial de consiliu local, anul trecut, iar întrebarea pusă alegătorilor a fost pur și simplu dacă decizia ar trebui să rămână valabilă sau nu. Mai precis, șoimarul va atrage păsările într-o capcană, le va lovi în cap cu o bâtă pentru a le ameți, apoi le va rupe gâtul.

Pe acelaşi subiect

Activiștii pentru drepturile animalelor au fost îngroziți când planul a fost anunțat. „Nu se poate să ucidem animale doar pentru că ne deranjează sau pentru că le considerăm o pacoste. Asta nu este acceptabil,” declara, în 2023, Tanya Muller.

Este uciderea porumbeilor o modalitate eficientă de a reduce populațiile de păsări în oraşe

Criticii afirmă că exterminarea porumbeilor nu este doar o metodă crudă și barbară, ci și ineficientă, deoarece păsările care supraviețuiesc se vor reproduce și vor reface rapid populația. Surprinzător, unele studii sugerează că numărul porumbeilor poate chiar crește după o astfel de acțiune. Un exemplu este oraşul Basel din Elveţia, care avea o populație de aproximativ 20.000 de porumbei. Între 1961 și 1985, orașul a ucis aproximativ 100.000 de porumbei în fiecare an, dar populația a rămas constantă, relatează site-ul de știri Local.

Un grup numit Acțiunea pentru Porumbei a găsit o soluție alternativă, cunoscută acum sub numele de „modelul Basel”, prin care cetățenii sunt avertizați să nu hrănească animalele. De asemenea, au fost instalate adăposturi speciale pentru porumbei, de unde ouăle pot fi îndepărtate cu ușurință. Ca rezultat, populația de porumbei din Basel a scăzut cu 50 la sută în patru ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri externe » Oraşul german care a decis prin referendum să omoare porumbeii. Decizia i-a îngrozit pe iubitorii de animale