Antena Meniu Search
x

Video Oraşul Veneţia, inundat de maree în august pentru prima dată în ultimii 150 de ani

Oraşul gondolelor a fost inundat de maree. Culmea, situaţia i-a luat prin surprindere pe localnici. Nivelul apei a depăşit un metru în centrul Veneţiei, iar sistemul care trebuia să anunţe asta nu a funcţionat. Este pentru prima oară în 150 de ani când fenomenul are loc la începutul lunii august.

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 20:49

Vezi și
  • Sistemul care trebuia să prevină inundaţiile din Veneţia a dat greş.

Înot sau desculţi şi cu încălţările în mână. Doar aşa s-au putut deplasa turiştii şi localnicii aflaţi în Piaţa San Marco. Iar mulţi, în loc să se retragă de pe străzi, au ales să se bucure de vizită chiar şi aşa. Şi-au făcut poze, au stat la terase şi s-au plimbat pe străzile inundate. 

Mai puţin bucuroşi de vreme au fost patronii de restaurante şi magazine care nu mai ştiau cum să-şi salveze bunurile. Cu pereţii deja erodaţi, şi Bazilica San Marco a fost inundată. Veneţienii sunt obişnuiţi ca mareea să aducă în oraş cantităţi uriaşe de apă, însă asta se întâmplă de obicei toamna. Faptul că acum a venit apa peste ei la început de august e o premieră în ultimii 150 de ani: "Nivelul a crescut într-un anotimp în care până anii trecuţi nu eram vizaţi de fenomene provocate de maree". 

Inundaţiile din Veneţia sunt de obicei prevenite de sistemul Mose, care se activează automat când nivelul apei ajunge la 130 de centimetri. Doar că acum nu a funcţionat, aşa că oamenii s-au trezit cu apa peste tot, mai ales că sistemul nu a fost acţionat nici manual, cum ar fi trebuit în caz de eroare. În plus, şi vremea le-a jucat feste veneţienilor in weekend. În oraşul gondolelor a fost emis cod galben de furtuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Oraşul Veneţia, inundat de maree în august pentru prima dată în ultimii 150 de ani