Orgnizația Mondială a Sănătății avertizează: Încă o jumătate de milion de europeni ar putea muri de Covid, până în februarie
Reprezentanții OMS (Organizația Mondială a Sănătății) sunt îngrijorați de numărul în creștere al cazurilor de Covid-19 în Europa, avertizând că, până în februarie, ar putea fi înregistrate încă o jumătate de milion de decese din cauza infecției cu coronavirus.
„Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este un motiv de îngrijorare”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă, adăugând că o proiecție sigură ar însemna „încă o jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19” până în februarie, dacă dacă trendul actual continuă, relatează The Straits Times.
Creșterea infecțiilor cu coronavirus au fost observate „la toate grupele de vârstă”, a precizat Kluge.
Reprezentatul OMS a dat vina, pentru această situație, "pe acoperirea insuficientă de vaccinare" și "relaxarea măsurilor sociale și de sănătate publică". Măsuri precum testarea, distanțarea fizică și utilizarea măștilor de față au fost încă parte din "arsenal" în lupta împotriva virusului.
"Suntem, din nou, epicentrul pandemiei. Trebuie să schimbăm tactica: în loc sa reacționăm la valurile Covid, să le prevenim ca să nu mai aiba loc”, a spus dr. Kluge.
România, 3.100 de decese Covid în ultimele 7 zile
Numărul de cazuri noi zilnice este în creștere de aproape șase săptămâni consecutive în Europa, iar numărul de decese înregistrate zilnic a crescut de puțin peste șapte săptămâni consecutive, cu aproximativ 250.000 de cazuri și 3.600 de decese pe zi.
În ultimele șapte zile, Rusia a raportat 8.162 de decese, urmată de Ucraina cu 3.819 de decese și de România cu 3.100 de decese, potrivit datelor obținute de AFP.
Alertă în Germania. Cei mai mare număr de noi infecții, de la începutul pandemiei
Joi, Germania a anunțat un număr record de infecții de la începutul pandemiei: 33.949 de cazuri noi Covid în 24 de ore, cu 6.000 mai multe decât săptămâna trecută, și 169 de decese.
Numărul de infecții reprezintă un record absolut de la începutul pandemiei, deoarece cel mai mare număr de cazuri pozitive înregistrate în 24 de ore a fost pe 18 decembrie. Atunci au fost anunțate 33.777 de noi contaminări. Cu toate acestea, indicatorul de spitalizare, care măsoară gradul de încărcare a unităților de terapie intensivă la 100.000 de locuitori, este încă la nivelul de miercuri, de 3,62, departe de recordul de 15,5 stabilit la Crăciunul trecut.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰