Antena Meniu Search
x

Video Ostatic israelian, filmat de Hamas când "cere" concesii de la guvernul israelian: "Lui Netanyahu ar trebui să-i fie rușine!"

Război Israel - Hamas. Gruparea teroristă Hamas a publicat un nou videoclip, în care apare unul dintre ostaticii răpiţi în asaltul din 7 octombrie. Vizibil slăbit şi cu ochii în lacrmi, ostaticul i-a adresat vorbe grele premierului Benjamin Netanyahu. Este vorba despre Hersh Polin, un bărbat de 23 de ani cu dublă cetăţenie, israeliană şi americană. După cum se poate vedea în imagini, tânărul are o mână amputată în urma rănilor suferite la începutul atacului. În declaraţia sa cutremurătoare, bărbatul nu a uitat să menţioneze şi faptul că ostaticii din Gaza trăiesc, în continuare, un adevărat infern.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 10:15

ostatic din Israel
Ostatic israelian, filmat de Hamas când cere concesii de la guvernul israelian: "Lui Netanyahu ar trebui să-i fie rușine!"

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat miercuri pe canalul său de Telegram o înregistrare video în care apare unul dintre ostaticii pe care i-a răpit în atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului şi i-a adus în Fâşia Gaza, transmite News.ro.

Ostaticul - care apare singur pe ecran, aşezat pe un scaun de plastic, în faţa unui perete alb - se prezintă ca fiind Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, răpit la festivalul de muzică Nova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El spune că este un militar israel şi american, cu o mână amputată, şi că a fost grav rănit în bombardamente israeliene continue în Fâşia Gaza. Presa israeliană dezvăluie identitatea ostaticului, însă familia acestuia nu a confirmat imediat.

Pe acelaşi subiect

Ostaticul i-a transmis un mesaj premierului israelian Benjamin Netanyahu

AFP scrie că nu a putut să confirme data la care a fost filmată înregistrarea video, însă ostaticul se referă la sărbătorea evreiască Pessah (Paşte), care a început luni şi durează o săptămână.

Ostaticul li se adresează premierului israelian Benjamin Netanyahu şi membrilor Guvernului israelian. El le cere să se gândească la ostaticii din Fâşia Gaza, care se află "în continuare (...) în infern". Alte înregistrări ale unor ostatici au fost difuzate de către grupări armate palestiniene de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului a antrenat moartea a 1.170 de persoane, potrivit unui bilanţ AFP întocmit pe baza unor date oficiale israeliene. Alte 250 de persoane au fost răpite atunci.

Potrivit unui bilanţ întorcmit de AFP, 129 de persoane sunt în continuare ţinute ostatice, dintre care 34 sunt considerate moarte, potrivit unor oficiali israelieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Ostatic israelian, filmat de Hamas când "cere" concesii de la guvernul israelian: "Lui Netanyahu ar trebui să-i fie rușine!"