Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Ucraina a ținut mai mulți ostatici, într-un autobuz, până când președintele țării a recomandat vizionarea unui film cu Joaquin Phoenix

Viaţa bate filmul în Ucraina. 13 oameni au fost ţinuţi ostatici ore bune şi eliberaţi doar după ce preşedintele ţării a acceptat să recomande un film cu celebrul actor Joaquin Phoenix. Agresorul este un bărbat de 44 de ani, de origine rusă, care s-a prezentat drept Maksim cel Rău şi mai fusese condamnat în trecut. El s-a predat singur Poliţiei şi se află acum în arest. 

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 23:11

Vezi și
  • Maksim cel Rău, autorul acțiunii, s-a predat polițiștilor, după ce președintele Ucrainei a recomandat public vizionarea filmului.

Este momentul în care 10 oameni pot răsufla uşuraţi, după ce timp de 10 ore au trăit un adevărat coşmar. Au fost luaţi ostatici în autobuzul cu care călătoreau. Fără apă, mâncare, dar mai ales fără să ştie dacă vor scăpa cu viaţă. 

Incidentul a avut loc ieri, în oraşul Luţk, la vreo 400 de kilometri de Kiev. Un bărbat a urcat în autobuz şi, sub ameninţarea armei, l-a obligat pe şofer să tragă pe dreapta. Avea asupra lui un adevărat arsenal: mai multe arme de foc şi grenade, dar nicio revendicare clară. 

Înainte de a lua ostatici, el a postat pe internet un text de peste 500 de pagini în care cataloga statul ucrainean drept "terorist". Contactat de poliţie, s-a prezentat ca "Maksim cel Rău" şi le-a spus că are la el şi două bombe pe care nu va ezita să le detoneze. 

Au urmat ore în şir de negocieri. Agresorul a somat câteva personalităţi politice şi religioase să recunoască public că sunt "terorişti". Apoi a tras cu arma asupra şefului poliţiei care le aducea apă ostaticilor şi a aruncat din autobuz o grenadă, dar nimeni nu a fost rănit. 

Este momentul în care în scenă a intrat chiar preşedintele ţării. Volodimir Zelenski l-a sunat pe atacator şi, după o discuţie de 10 minute, l-a convins să-i elibereze pe trei dintre ostatici, printre care o femeie însărcinată. 

Atacatorul i-a cerut apoi liderului de la Kiev ca, în schimbul celorlalţi prizonieri, să recomande un film-documentar din 2005, narat de Joaquin Phoenix, despre cruzimea oamenilor faţă de animale. 

Mulţumit că preşedintele i-a îndeplinit revendicarea, răpitorul i-a eliberat pe ultimii prizonieri şi s-a predat.

"Maksim cel Rău" era cunoscut Poliţiei. În vârstă de 44 de ani şi rus la origine, a fost de două ori condamnat pentru fraude şi port ilegal de armă. În închisoare, a scris şi o carte, autobiografică, căreia i-a dat titlul "Filosofia unui delicvent". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Ucraina a ținut mai mulți ostatici, într-un autobuz, până când președintele țării a recomandat vizionarea unui film cu Joaquin Phoenix