Antena Meniu Search
x

34 de îmbolnăviri noi cu coronavirus în Italia. 18 pacienţi sunt în stare gravă

Autorităţile italiene au prezentat, duminică dimineaţa, un nou raport al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, iar situaţia devine alarmantă în condiţiile în care s-a ajuns la 113 de cazuri de îmbolnăvire în numai câteva zile.

de Redactia Observator

la 23.02.2020, 11:52

Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns la 113 în Italia
Medicii italieni lucrează la foc continuu pentru a-i descoperi pe toţi cei îmbolnăviţi cu coronavirus - ANSA via La Repubblica
  • Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a ajuns la 113 în Italia
  • 18 pacienţi sunt în stare gravă

Autorităţile italiene au prezentat, duminică dimineaţa, un nou raport al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, iar situaţia devine alarmantă în condiţiile în care s-a ajuns la 113 de cazuri de îmbolnăvire în numai câteva zile.

34 de cazuri noi de îmbolnăvire au fost confirmate doar în ultimele ore, fiind afectată acum inclusiv zona Piemonte, unde s-a înregistrat un prim caz de îmbolnăvire cu coronavirus şi în Torino, unul dintre cele mai mari oraşe din Italia.

Conform ANSA, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în Italia, din cauza coronavirusului, a rămas la doi, însă 18 pacienţi au fost internaţi în stare gravă, cu mari probleme respiratorii.

Deocamdată nu s-a anunţat intrarea în carantină generală a altor localităţi decât cele 11 menţionate până acum, astfel că această măsură continuă să afecteze doar în jur de 50.000 de persoane.

Totuşi, autorităţile atrag atenţia celor care nu respectă măsurile impuse că riscă amenzi şi până la trei luni de închisoare.

Numeroase evenimente publice au fost anulate, inclusiv mai multe meciuri din campionatul de fotbal al Italiei.

Între timp, doctorii şi asistentele medicale de la spitalul din Codogno, unul dintre oraşele aflate în carantină generală, au fost declaraţi eroi în condiţiile în care au acceptat ture de câte 48 de ore pentru a-i putea verifica pe toţi cei care prezintă simptome de îmbolnăvire cu coronavirus, au intrat în contact cu persoane suspecte sau au călătorit în zone considerate periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » 34 de îmbolnăviri noi cu coronavirus în Italia. 18 pacienţi sunt în stare gravă