Antena Meniu Search
x

Pandemia de Covid-19 a provocat ''mai multe traume în masă'' decât al Doilea Război Mondial, consideră directorul general al OMS

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de Covid-19 a provocat mai multe ''traume în masă'' decât al Doilea Război Mondial. El a adăugat că efectele asupra sănătăţii mintale vor dura ''mulţi ani de acum încolo''. Unul dintre adjuncţii săi, Maria Van Kerkhove, a subliniat că lumea se află încă în ''faza acută'' a pandemiei.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 06.03.2021, 08:40

Directorul general al OMS crede că pandemia de coronavirus a avut urmări mai grave asupra psihicului uman decât al Doilea Război Mondial
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS - Shutterstock
  • Directorul general al OMS crede că pandemia de coronavirus a avut urmări mai grave asupra psihicului uman decât al Doilea Război Mondial
  • Declaraţia lui Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost considerată controversată

Pandemia de Covid-19 a provocat ''traume în masă'' la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura ''mulţi ani de acum încolo'', a declarat, vineri, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

''După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece conflictul a afectat multe, multe vieţi. Acum, cu această pandemie Covid, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieţi'', a spus directorul general al OMS , Tedros Adhanom Ghebreyesus.

''Acest lucru înseamnă traume în masă care sunt chiar mai mare decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al Doilea Război Mondial'', a adăugat el, menţionând efectul asupra sănătăţii mintale care în unele cazuri a fost chiar devastator.

Declaraţia a fost percepută drept una controversată

Comentariile sale au venit ca răspuns la o întrebare privind impactul pandemiei asupra sănătăţii mintale şi importanţa pe care statele ar trebui să o acorde acestui subiect. Declaraţiile sale au stărnit controverse pe reţele sociale unde multe persoane au considerat nepotrivită asocierea pandemiei cu Războiul Mondial.

În plus, unul dintre adjuncţii săi, Maria Van Kerkhove, a subliniat că lumea se află încă în ''faza acută'' a pandemiei, potrivit mediafax.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Pandemia de Covid-19 a provocat ''mai multe traume în masă'' decât al Doilea Război Mondial, consideră directorul general al OMS