Antena Meniu Search
x

Video Pandemia pune presiune pe Marea Britanie. Cercetătorii se tem că vaccinul nu ar funcţiona împotriva noii tulpini

Situaţia devine tot mai critică în Marea Britanie. Cazurile de COVID-19 au explodat. În Londra, rata de infectare a ajuns la 10 la mia de locuitori, iar teama oamenilor de ştiinţă este reprezentată acum de faptul că vaccinul nu ar funcţiona împotriva noii variante a virusului, provenită din Africa de Sud.

de Redactia Observator

la 09.01.2021, 09:48

Vezi și
  • Pandemia pune presiune pe sistemul de sănătate din Marea Britanie
  • Oamenii de ştiinţă se tem că vaccinul nu ar funcţiona împotriva noii tulpini de coronavirus

Al treilea val al pandemiei de coronavirus pune presiune pe Marea Britanie. Paturile din secţiile de terapie intensivă din spitalele londoneze sunt pline de pacienţi COVID. Numărul celor contaminaţi şi internaţi este cu 35 la sută mai mare decât în primăvara anului trecut. Mai mult, medicii declară că au fost nevoiţi să renunţe la anumite intervenţii chirurgicale pentru că prioritari sunt bolnavii de coronavirus. 

Sadiq Khan, primarul Londrei: Virusul a scăpat de sub control, NHS (Sistemul Național de Sănătate) riscă să fie copleșit. Ceea ce vreau să spun prin asta este că suntem expuși riscului ca spitalele NHS să rămână fără paturi în următoarele câteva săptămâni. 

În ultimele trei zile, 477 de oameni au murit în Londra din cauza coronavirusului, iar pe întreg teritoriul britanic, într-o singură zi, peste 1.300 de englezi au fost răpuşi de Covid. Chiar dacă restricţiile au fost înăsprite în Marea Britanie, datele sunt tot mai  îngrijorătoare. O altă decizie a Guvernului este ca toate persoanele care intră în Marea Britanie să preznite un test negativ de COVID, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea pe teritoriul britanic, măsură care i-a iritat pe reprezentanţii companiilor aeriene. 

Michael O'Leary, CEO companie aeriană: Realitatea este că acest nou PRS, acest nou test, testarea obligatorie la sosire, va pune capăt tuturor zborurilor către și dinspre Marea Britanie.

Vaccinul, singura scăpare

Nimeni nu ştie când vor fi ridicate toate restricţiile. Oamenii de ştiinţă, consideră că peste 60 la sută din noile cazuri apărute în Regatul Unit sunt generate de varianta de COVID din Africa de Sud. Vaccinul pare singura armă împotriva virusului.

Serul produs de Moderna a fost aprobat şi în Marea Britanie. Deja trei vaccinuri anti-COVID sunt disponibile pentru britanici. Până la jumătatea lunii februarie toate persoanele din categoriile vulnerabile ar urma să fie imunizate, susţin autorităţile.

Preocuparea este alta acum. Mulţi cercetători sunt de părere că vaccinul nu funcţionează împotriva noii variante a coronavirusului, chiar dacă reprezentanţii serului dezvoltat de Pfizer au declarat că ar fi eficient. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Pandemia pune presiune pe Marea Britanie. Cercetătorii se tem că vaccinul nu ar funcţiona împotriva noii tulpini