Antena Meniu Search
x

PANICĂ şi GROAZĂ! O nouă replică seismică, cu magnitudinea de 4,7, s-a produs în centrul Italiei

O nouă replică a seismului de miercuri din centrul Italiei, de această dată cu magnitudinea de moment 4,7, s-a produs vineri dimineaţă, a anunţat Institutului american de Geofizică USGS.

O nouă replică a seismului de miercuri din centrul Italiei, de această dată cu magnitudinea de moment 4,7, s-a produs vineri dimineaţă, a anunţat Institutului american de Geofizică USGS.

Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locală 3.36 (4.36, ora României), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, într-o zonă muntoasă din centrul Italiei.

Cel puţin 250 de oameni, dintre care trei britanici, un spaniol, cinci români şi alţi străini ar fi murit în cutremur. Cel puţin 365 de persoane au fost rănite şi evacuate la spitale, potrivit unei estimări furnizate de Protecţia Civilă italiană.

Cele mai multe dintre persoanele ucise sau rănite sunt turişti aflaţi în trecere, ceea ce complică identificarea corpurilor.

Vezi şi STARE DE URGENŢĂ în Italia! Regiunile grav afectate de cel mai devastator cutremur din ultimii şase ani arată ca după RĂZBOI (FOTO)

Aproximativ 5.000 de persoane - inclusiv poliţişti, pompieri, militari sau voluntari - continuau să caute, cu ajutorul unor utilaje sau cu mâinile goale, supravieţuitori între dărâmături.

La căderea nopţii, echipele de salvare au anunţat că au scos 215 de oameni de sub dărâmături, dar, pe măsură ce au trecut orele, au fost recuperate numai cadavre, inclusiv de copii care îşi petreceau vacanţa de vară în regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » PANICĂ şi GROAZĂ! O nouă replică seismică, cu magnitudinea de 4,7, s-a produs în centrul Italiei