Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a condus, pentru prima data, comemorarea Patimilor lui Iisus, in Vinerea Mare catolica

Papa Francisc a condus, pentru prima data, comemorarea Patimilor lui Iisus Hristos, in Vinerea Mare catolica. Mai intai, in Catedrala Sfantul Petru, iar apoi pe Drumul Crucii, reconstituit in preajma Colosseumului.

Vezi și

Papa Francisc i-a surprins din nou pe credinciosi in deschiderea liturghiei pascale din catedrala Sfantul Petru. El s-a prosternat, in semn de umilinta, in fata altarului, pentru a se ruga, in tacere, timp de cateva zeci de secunde.

Prin traditie, in timpul acestei slujbe, Suveranul Pontif nu spune niciun cuvant. Predica a fost rostita de un calugar care l-a indemnat pe Papa sa readuca, in Biserica, simplitatea de la inceputurile sale, asemenea Sfantului Francisc, al carui nume l-a ales. Dupa ce a sarutat si binecuvantat crucifixul care avea sa fie purtat de procesiunea de la Colosseum, Suveranul Pontif l-a inaltat, simbolic, la finalul liturghiei.

Peste 15.000 de credinciosi l-au salutat cu insufletire pe Papa Francisc in preajma vechiului amfiteatru roman. La fel ca predecesorii sai, Suveranul Pontif nu a condus, personal, procesiunea, ci a urmarit-o de pe o estrada.

Crucea a fost purtata, pe rand, de barbati si femei din Italia, dar si din China, Nigeria sau Brazilia. Meditatiile citite in timpul procesiunii, redactate de doi tineri libanezi, la dorinta Papei Emerit Benedict al XVI-lea, au pus accentul asupra dorintei de pace in Orientul Mijlociu.

Suveranul pontif a incheiat ceremonia cu cateva cuvinte despre semnificatia Sfintei Cruci. “Dumnezeu a vorbit, ne-a raspuns, iar raspunsul Sau este Crucea lui Christos: un cuvant care inseamna iubire, mila si iertare”, a spus Suveranul Pontif.

Inainte de a-i binecuvanta pe credinciosi, Papa Francisc le-a reamintit sa urmeze, in continuare, Drumul Crucii in viata de toate zilele.

In aceasta seara, Papa Francisc celebreaza slujba de Inviere iar maine, o alta liturghie, urmata, prin traditie, de urari de Paste in mai multe limbi. Acestea ar putea fi mai putine ca de obicei, deoarece se spune ca Papa prefera sa vorbeasca doar in spaniola si italiana, pe care le cunoaste bine

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a condus, pentru prima data, comemorarea Patimilor lui Iisus, in Vinerea Mare catolica