Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc a făcut un apel la umanitate în timpul vizitei din Franța: "Nu întoarceţi spatele migranţilor. Ei caută ospitalitate, caută viaţă"

"Nu întoarceţi spatele migranţilor". Acesta a fost mesajul principal al Papei Francisc în timpul vizitei de două zile la Marsilia. Pe fondul unei noi crize, care a lovit în special Italia în ultimele săptămâni, Suveranul Pontif a făcut apel la umanitate şi i-a cerut sprijinul preşedintelui Emmanul Macron. 

de Redactia Observator

la 23.09.2023, 21:13

Vezi și

Pe stadionul Velodrome al echipei Olympique Marseille, peste 60.000 de credincioşi s-au adunat pentru liturghia oficiată de Papa Francisc. Suveranul Pontif le-a ţinut oamenilor o predică despre migraţie

  • Papa Francisc: Oraşele noastre metropolitane şi atâtea ţări europene, precum Franţa, în care convieţuiesc religii şi culturi diferite sunt o mare provocare împotriva exasperării individualismului, împotriva egoismului şi a închiderii în sine care produc singurătate şi indiferenţă. 

Cei care nu au avut loc pe arenă, s-au adunat pe străzile Marsiliei şi l-au aclamat pe Suveranul Pontif în timp ce trecea cu Papamobilul. 

Papa Francisc s-a întâlnit cu persoanele fără adăpost şi a discutat o oră cu Emmanuel Macron

Pe acelaşi subiect

Subiectele au variat de la războiul din Ucraina la problemele de mediu. Principala problemă a fost însă criza refugiaţilor. A fost şi motivul pentru care Papa a ales pentru vizită Marsilia, unul dintre cele mai mari porturi de la Mediterană. Oraşul este şi punct de intrare anual pentru zeci de mii de migranţi africani. La fel ca în Italia, tot mai multe voci în Franţa cer o blocadă pe mare pentru a opri sosirea solicitanţilor de azil. 

  • Papa Francisc: Două cuvinte au răsunat şi au alimentat temerile oamenilor: "invazie" şi "urgenţă". Apoi, se închid porturile. Dar cei care îşi riscă vieţile pe mare nu invadează. Ei caută ospitalitate, caută viaţă. 

Săptămâna trecută, insula italiană Lampedusa a fost copleşită de sosirea în doar trei zile a opt mii de migranţi, mai mult decât populaţia ei. Şefa Comisiei Europene a făcut apel la ţările europene să primească solicitanţi de azil. Prima care a refuzat a fost chiar Franţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a făcut un apel la umanitate în timpul vizitei din Franța: "Nu întoarceţi spatele migranţilor. Ei caută ospitalitate, caută viaţă"