Antena Meniu Search
x
LIVE

Papa Francisc a găzduit un prânz pentru persoanele sărace şi fără adăpost. Liderul de la Vatican a stat alături de invitaţi

Papa Francisc a găzduit un prânz pentru 1.300 de persoane sărace şi fără adăpost, duminică, în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează Ziua Mondială a Săracilor, transmite Reuters, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 13.11.2022, 17:29
Prânzul lui Papa Francisc
1.300 de persoane sărace şi fără adăpost au participat la prânzul găzduit de Papa Francisc - Twitter

Papa Francisc, care s-a deplasat cu ajutorul unui scaun cu rotile şi a unui baston din cauza unei suferinţe la genunchi, a stat alături de persoanele invitate în sala încăpătoare pentru audienţe de la Vatican unde acestea au fost servite de ospătari voluntari. Oaspeţii papei au fost aduşi la Vatican de grupuri caritabile care îi ajută zilnic.

Anterior, la omilia Sfintei Liturghii celebrată în aceeaşi zi în bazilica Sf. Petru, unde multe dintre aceste persoane au ocupat primele rânduri, pontiful a făcut apel la oamenii care sunt mai norocoşi "să străpungă acea surzenie interioară care ne împiedică să auzim strigătul înăbuşit de durere al celor mai slabi" din societate.

Liderul de la Vatican atrage atenţia asupra sărăciei 

"Dacă inima noastră este amorţită şi indiferentă, nu putem auzi strigătul lor slab de durere, nu putem plânge cu ei şi pentru ei, nu putem vedea câtă singurătate şi angoasă stau ascunse în colţurile uitate ale oraşelor noastre", a spus liderul de la Vatican.

Papa a stabilit această zi în 2016 pentru a atrage atenţia asupra sărăciei, în special în naţiunile înstărite.

Parohii catolice şi grupuri din întreaga lume organizează în această zi evenimente pentru ajutorarea persoanelor sărace din comunităţile locale. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a găzduit un prânz pentru persoanele sărace şi fără adăpost. Liderul de la Vatican a stat alături de invitaţi