Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, dar și violențele din SUA

Papa Francisc a caracterizat moartea lui George Floyd în arestul poliției ca fiind „tragică” și a spus că se roagă pentru el și pentru „toți ceilalți care și-au pierdut viața din cauza păcatului rasismului”.

de Redactia Observator

la 03.06.2020, 17:04

Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, dar și violențele din SUA
Papa Francisc, în timpul unei slujbe - Hepta
  • Papa Francisc a catalogat moartea lui Floyd ca fiind „tragică”
  • Papa Francisc: Nimic nu se câștigă prin violență

Papa Francisc a declarat miercuri că orice formă de rasism este "intolerabilă", dar a condamnat în acelaşi timp şi actele de violenţă care s-au produs apoi în mai multe localităţi din Statele Unite ale Americii, în timpul protestelor., informează CNN.

Dragi frați și surori din Statele Unite, am asistat cu mare îngrijorare la tulburările sociale din țara voastră în aceste zile, după moartea tragică a domnului George Floyd. Prieteni, nu putem să tolerăm sau să închidem ochii în fața rasismului și excluziunii de orice fel și în același timp să spunem că apărăm caracterul sacru al oricărei vieți umane.

În același timp, trebuie să recunoaștem că violența din ultimele seri este autodistrugătoare și autovătămătoare. Nimic nu se câștigă prin violență și atât de multe se pierd”, a declarat Suveranul pontif.

În aceeaşi alocuţiune, papa Francisc le-a cerut americanilor să îl implore pe Dumnezeu pentru a cere o reconciliere naţională şi pace. El a cerut, totodată, Fecioarei Maria "să intervină pentru toţi aceia care lucrează pentru pace şi dreptate în Statele Unite şi în întreaga lume".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a condamnat uciderea lui George Floyd, dar și violențele din SUA