Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Papa Francisc, din nou faţă-n faţă cu enoriaşii. Suveranul Pontif a primit un cadou inedit de la un filipinez

Papa Francisc a reluat tradiţia audienţelor cu public la Vatican. Revederea cu enoriaşii a fost una emoţionantă pentru ambele părţi.

de Redactia Observator

la 13.05.2021 , 08:44

Suveranul Pontif a primit o pălărie roşie de la un creştin filipinez şi un trandafir alb de la un grup de călugăriţe. Evenimentul s-a desfăşurat în aer liber, în curtea interioară a Palatului Apostolic.

Cei prezenţi au fost nevoiţi să poarte măşti de protecţie.

Papa şi-a dat jos masca când a ieşit din maşină. 

Vezi și

Papa Francisc a lansat un "maraton" de rugăciune, pentru oprirea pandemiei de coronavirus

Pe acelaşi subiect

Sâmbătă, Papa Francisc a lansat un "maraton de rugăciuni", care va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume. În fiecare zi din luna mai, credincioşii sunt chemaţi să se roage asiduu pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi a-şi relua activităţile de muncă şi de societate.

Evocând "o situaţie actuală dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase", el a cerut protecţie pentru cei care îşi plâng morţii "îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul" şi a salutat "oboseala eroică" a medicilor, infirmierelor, personalului sanitar şi voluntarilor care îşi pun viaţa în pericol.

Papa i-a cerut Fecioarei Maria ca ea "să lumineze spiritele oamenilor de ştiinţă pentru a găsi soluţiile bune de a învinge virusul".

Treizeci de sanctuare dedicate Fecioarei Maria se vor face în fiecare zi cu rugăciuni dedicate diferitelor categorii de persoane, din Polonia în Brazilia, trecând prin Coreea de Sud sau Nigeria.

Suveranul Pontif va încheia iniţiativa pe 31 mai cu o rugăciune din grădinile Vaticanului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Papa Francisc, din nou faţă-n faţă cu enoriaşii. Suveranul Pontif a primit un cadou inedit de la un filipinez