Antena Meniu Search
x

Papa Francisc, pentru prima dată cu mască de protecție la o slujbă publică - [video]

Papa Francisc a purtat pentru prima dată mască la o slujbă publică, cu ocazia unei rugăciuni comune pentru pace a liderilor religiilor lumii, care a avut loc la Roma.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.10.2020, 21:50

Papa Francisc, pentru prima dată cu mască de protecție la o slujbă publică - [video] Vezi și
  • Papa Francisc a participat la a 34-a ediție a întâlnirii pentru pace între religii
  • Întâlnirea a fost dedicată victimelor pandemiei de coronavirus

Întâlnirea pentru pace între religii a ajuns la a 34-a ediţie şi anul acesta este dedicată victimelor pandemiei de coronavirus.

Suveranul Pontif a purtat o mască albă în timpul slujbei oficiate la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma.

Papa Francisc şi-a scos masca în timp ce a citit rugăciunea, la fel ca şi ceilalţi lideri care s-au adresat mulţimii, dar a pus-o la loc când a terminat de vorbit.

Salvează-te! Aceasta este o tentație mare. Nu cruță pe nimeni, nici pe noi creștinii. Tentația de a ne gândi să ne salvăm doar pe noi și pe cei din cercul nostru. Să ne concentrăm pe problemele și interesele noastre, ca și cum nimic altceva nu contează. Este un instinct uman, dar e greșit. A fost ultima tentație a Mântuitorului crucificat”, a spus Papa Francisc.

Papa a purtat anterior mască doar în maşina care îl ducea la audienţele sale săptămânale de la Vatican.

Liderii religioși, reuniți la Roma

Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a participat la slujbă împreună cu lideri de diferite religii, printre care şi patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Reprezentantul cultului mozaic, Haim Korsia, marele rabin al Franţei, a participat la o slujbă în Sinagoga Marelui Templu din Roma, în timp liderii budist, hindus şi musulman s-au rugat şi ei pentru pace.

După rugăciune, liderii spirituali s-au reunit în Piaţa Capitolului, unde au fost aşteptaţi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Ei ai ținut un moment de reculegere pentru victimele cauzate de pandemie, dar şi de recentele războaie din Siria şi Nagorno-Karabah.

Iniţiativa are o tradiţie de 34 de ani şi a fost inaugurată în 1986 de Papa Ioan Paul al II-lea. Ediţia 2020 se numeşte „Nimeni nu se salvează singur. Pace şi Fraternitate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, pentru prima dată cu mască de protecție la o slujbă publică - [video]