Antena Meniu Search
x

Mesajul Papei Francisc după ce s-a aflat că în SUA peste o mie de copii au fost abuzaţi de preoţi catolici

Papa Francisc a făcut publică o scrisoare către catolicii din toată lumea, în care vorbeşte despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici asupra copiilor.

Mesajul Papei Francisc după ce s-a aflat că în SUA peste o mie de copii au fost abuzaţi de preoţi catolici - Observator

Papa Francisc a făcut publică o scrisoare către catolicii din toată lumea, în care vorbeşte despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici asupra copiilor. Mesajul vine după ce în SUA s-a descoperit că peste 300 de preoţi catolici au agresat sexual aproape o mie de copii, de-a lungul mai multor decade. 

Papa de la Roma condamnă ferm abuzurile sexuale comise de clericii catolici şi cere iertare victimelor. De asemenea, Suveranul Pontif cere ca preoţii să se implice în eforturile pentru oprirea abuzurilor.

Papa a criticat dur preoţii care au comis abuzurile, spunând că au fost interesaţi mai degrabă de reputaţia lor, decât de siguranţa copiilor. 

Suveranul pontif a scris: "Am arătat nepăsare faţă de cei mici; i-am abandonat.” 

Papa Francisc a adăugat că, deşi majoritatea cazurilor sunt din trecut, este clar că abuzul "a fost ignorat pentru mult timp”.

"Ne-am dat seama că aceste răni nu dispar niciodată şi că este nevoie ca noi să condamnăm ferm aceste atrocităţi şi să ne unim forţele pentru a opri această cultură a morţii”, a afirmat el.

Săptămâna trecută, peste 300 de preoţi au fost găsiţi vinovaţi de abuz sexual în statul american Pennsylvania, mai mult de 1000 de copii fiind victime, conform Curţii Supreme a statului.

În raport se arată, printre altele, cum un preot a lăsat însărcinată o minoră şi a ajutat-o să facă avort, iar apoi i-a fost permis să rămână în Biserică. De asemenea, un preot a recunoscut că a violat cel puţin 15 băieţi, inclusiv unul în vârstă de şapte ani.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mesajul Papei Francisc după ce s-a aflat că în SUA peste o mie de copii au fost abuzaţi de preoţi catolici