Antena Meniu Search
x

Papa Francisc se roagă pentru refugiaţii afgani: ''Mă rog ca multe ţări să îi primească pe cei care caută o viaţă nouă şi să îi protejeze''

Papa Francisc a spus duminică că se roagă ca multe ţări să ia refugiaţi afgani. Papa este un puternic susţinător al drepturilor refugiaţilor şi migranţilor.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 08:21

Papa Francisc
Papa Francisc - Profimedia Images

„În aceste momente de revoltă, în care afganii caută refugiu, mă rog pentru cei mai vulnerabili dintre ei”, a spus el sutelor de oameni din Piaţa Sf. Petru în binecuvântarea sa săptămânală, relatează Reuters. „Mă rog ca multe ţări să îi primească pe cei care caută o viaţă nouă şi să îi protejeze”, a adăugat Papa.

Mii de afgani evacuaţi de Statele Unite aşteaptă în aşa-numitele centre de tranzit. ''Mă rog, de asemenea, pentru strămutaţii interni, astfel încât să primescă ajutorul şi protecţia necesară. Mă rog ca tinerii afgani să aibă acces la educaţie, care este un bun esenţial pentru dezvoltarea umană'', a spus acesta.

Ultima dată când militanţii islamişti au fost la putere în Afganistan, femeile nu aveau voie să lucreze, iar fetele nu puteau merge la şcoală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc se roagă pentru refugiaţii afgani: ''Mă rog ca multe ţări să îi primească pe cei care caută o viaţă nouă şi să îi protejeze''