Antena Meniu Search
x

Papa Francisc va prelua, astazi, oficial, fraiele bisericii Romano Catolice

Papa Francisc va prelua, astazi, oficial, fraiele bisericii Romano Catolice. In cadrul unei ceremonii ce va fi urmarita de zeci de milioane de oameni din intreaga lume, va primi inelul pescarului si palliumul, simbolurile autoritatii papale.

Vezi și

In jur de un milion de credinciosi sunt asteptati in Roma cu ocazia intronizarii noului Papa. Asa ca, strazile Cetatii Eterne au fost impanzite de politisti. In piata Sfantul Petru, au fost puse deja scaunele pe care vor sta cei care vor asista le ceremonia de astazi.

Pe langa simpli credinciosi alaturi de noul Papa vor fi, in aceasta zi, lideri din intreaga lume, dar si capi ai bisericii ortodoxe. La Vatican, va fi prezent si Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, dar si lideri spirituali ai musulmanilor sau evreilor. In total, 150 de delegatii oficiale.

Potrivit oficialilor de la Vatican, Papa isi va face aparitia in Piata Sfantul Petru in jurul orei 10. Iar ceremonia in cadrul careia va primi insemnele autoritatii papale va incepe 30 de minute mai tarziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc va prelua, astazi, oficial, fraiele bisericii Romano Catolice