Antena Meniu Search
x

Papa Ioan Paul al II-lea va fi canonizat la Vatican

Creştinii din toată lumea sunt în pragul unei canonizări mult-aşteptate. Cel mai iubit papă din istorie, Ioan Paul al Doilea va fi uns sfânt. Vaticanul este locul de întâlnire al celor care l-au iubit. Peste un milion de pelerini sunt aşteptaţi în aceast week-end acolo, pentru momentul unic.

Vezi și

 În Piaţa Sfântul Petru din Vatican se simte deja aer de sărbătoare. În mai puţin de 48 de ore, cel mai iubit suveran pontif al lumii moderne, fostul prelat polonez Karol Wojtila va fi uns sfânt, alături de papa Ioan al Douăzeci şi Treilea. Canonizarea istorică va aduce milioane de credincioşi la Vatican. Unii dintre ei au ajuns deja în Piaţa Sfântul Petru.

Oficiată la doar 9 ani de la moartea lui Ioan Paul al doilea, canonizarea de duminică este, cu siguranţă, una dintre cele mai controversate din istoria Vaticanului. Scandalul preoţilor pedofili, izbucnit la sfârşitul pontificatului polonezului, îi fac pe mulţi să privească cu neîncredere sanctificarea lui.

Această femeie din Costa Rica este cel mai bun exemplu că Ioan Paul a fost mai mult decât un Papă. Sfântul Părinte a vindecat-o chiar în ziua beatificării, pe 1 mai 2011, când medicii îi mai dăduseră doar câteva zile de trăit.

54 de delegaţii, inclusiv 24 de şefi de stat vor asista la ceremonia grandioasă, oficiată pentru prima dată, de doi papi. Alte zeci de milioane de credincioşi o vor putea urmări pe cele 19 ecrane gigant amplasate în cele mai pitoreşti locuri din Italia sau din faţa televizoarelor. Papa Francisc va prezida ceremonia, secondat de papa Emerit Benedict al XVI-lea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Papa Ioan Paul al II-lea va fi canonizat la Vatican