Antena Meniu Search
x

Paris: Identitatea agresorului ucis, înconjurată în mister

Misterul înconjoară identitatea bărbatului ucis de poliţişti joi - la exact un an şi la aceeaşi oră după atacul de la redacţia Charlie Hebdo - în faţa comisariatului de poliţie din arondismentul al XVIII-lea din Paris de pe Goutte-d’Or, în timp ce-i ameninţa cu o armă

Misterul înconjoară identitatea bărbatului ucis de poliţişti joi - la exact un an şi la aceeaşi oră după atacul de la redacţia Charlie Hebdo - în faţa comisariatului de poliţie din arondismentul al XVIII-lea din Paris de pe Goutte-d’Or, în timp ce-i ameninţa cu o armă

Potrivit Le Monde, şase cartuşe au fost găsite pe jos, iar autopsia va permite să se stabilească câte gloanţe au atins agresorul. Cartierul Barbès a fost rapid izolat, însă numeroase întrebări persistă cu privire la modul de operare, identitatea şi mobilul atacatorului.

Un fals dispozitiv exploziv - un buzunar lipit cu scoci din care ieşea un fir electric - a fost găsit, după ce a fost ucis, în bluzonul pe care-l purta atacatorul, ceea ce pune în discuţie dimensiunea teroristă a agresiunii.

Într-un comunicat, procurorul Republicii François Molins a detaliat motivele care l-au determinat să sesizeze secţia antiteroristă, şi anume descoperirea asupra cadavrului atacatorului a "unei hârtii pe care figura steagul Daech (acronimul arab al organizaţiei Statul Islamic), o revendicare scrisă de mână, neechivocă, în limba arabă" şi faptul că bărbatul şi-a "arătat arma şi a strigat «Allah Akbar»", după care a fost omorât.

Textul revendicării începe printr-o frază în franceză în care este menţionată o kunya (un nume musulman): "Sunt Abu...". Pe următorul rând este menţionată o identitate care începe cu "Tarek B.", iar pe al treilea rând oraşul "Tunis".

În continuare, mesajul - scris în arabă - conţine un jurământ de credinţă faţă de Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei Statul islamic (SI), în care autorul afirmă că acest atac este un răspuns la bombardamentele din Siria.

Amprentele digitale ale atacatorului - introduse în fişierul de amprente digitale (FAED) - corespund însă altei identităţi, şi anume a unui bărbat arestat în 2013 într-un caz de furt în grup la Sainte-Maxime (Var), în sudul Franţei, şi care era vizat, de la data respectivă, de o interdicţie de a părăsi teritoriul francez.

Acest bărbat s-a identificat la vremea respectivă în faţa jandarmilor ca fiind Sallah Ali, fără domiciliu stabil, născut în 1995 la Casablanca, în Maroc. Identitatea sa nu a putut să fie confirmată niciodată, având în vedere că bărbatul nu deţinea documente.

Starea sa civilă şi ţara de origine diferă de informaţiile din mesajul de revendicare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Paris: Identitatea agresorului ucis, înconjurată în mister