Antena Meniu Search
x

Parisul ia în calcul interzicerea trotinetelor electrice. 21 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente doar în ultimul an

O persoană care circula pe o trotinetă electrică în centrul Parisului a murit pulberată de o camionetă, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP. În urma tragicului incident, primăria Parisului a decis ia în calcul interzicerea trotinetelor electrice din cauza creşterii numărului accidentelor mortale. În 2021 s-au înregistrat 21 de accidente mortale.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 11:52

O persoană pe trotinetă electrică moare la Paris într-o coliziune cu o camionetă - Shutterstock

"O persoană care conducea o trotinetă a ricoşat într-o camionetă în timpul circulaţiei rutiere, rezultând decesul acesteia", relatează o sursă din cadrul poliţiei. Incidentul a avut loc pe bulevardul Italiens din Paris. 

O anchetă a fost deschisă de Serviciul judiciar, anchetatorii încercând să stabilească cauzele care au dus la producerea tragediei.

Tot mai multe incidente în care au fost implicate persoane pe trotinete electrice, în Paris

În ultimii ani au avut loc tot mai mlte accidente care au rezultat decese în cazul conducătorilor de trotinete electrice, potrivit News. Mortalitatea a crescut de la an la an. În 2021 s-au înregistrat 21 de accidente mortale, în 2020 şapte, iar în 2019 zece.

Autorităţile din Paris iau în calcul o eventuală interzicere a trotinetelor cu ”autoservire” la expirarea contractului aflat în curs, la sfârşitul lui februarie 2023. Primviceprimarul Parisului Emmanuel Grégoire declară că au loc ”în continuare discuţii” pe acest subiect; primarul Anne Hidalgo înclină către o interzicere a trotinetelor electrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Parisul ia în calcul interzicerea trotinetelor electrice. 21 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente doar în ultimul an