Antena Meniu Search
x

Patronii francezi au protestat la Paris

În Franţa, manifestaţiile sindicale sunt destul de frecvente. Mult mai rar se întâmplă, însă, ca patronii să iasă şi ei în stradă. Un asemenea marş de protest s-a desfăşurat la Paris.

Vezi și

În Franţa, manifestaţiile sindicale sunt destul de frecvente. Mult mai rar se întâmplă, însă, ca patronii să iasă şi ei în stradă. Un asemenea marş de protest s-a desfăşurat la Paris.

"Eliberaţi întreprinderile mici şi mijlocii" a fost lozinca sub care au defilat, potrivit organizatorilor, peste 6000 de patroni de firme din toată Franţa. Mulţi purtau lanţuri şi lacăte pentru a arăta că se simt încătuşaţi de normele rigide impuse de guvern. ilustraţie bună cu lacăte după 2.30, multă

Lacătele ne vor servi să-i "încuiem" pe cei de la Bercy , pentru că noi, întreprinzătorii mici şi mijlocii, ne-am săturat să fim prizonierii tot mai multor regulamente şi constrângeri. Ajunge, trebuie să ne lase să muncim, nu mai putem respira!

Micii patroni critică, mai ales, codul muncii care nu le permite să-şi concedieze salariaţii când nu mai au ce să le dea de lucru. Ei spun că legile menite să apere muncitorii nu au dus decât la creşterea şomajului.

Manifestanţii acuză guvernul că le impune, mereu, noi obligaţii, ceea ce îi dezavantajează faţă de concurenţii din Statele Unite sau China, care nu au atâtea norme de respectat.

Patronii din construcţii au denunţat şi concurenţa neloială a marilor concerne care îşi permit să angajeze muncitori polonezi sau români, cu salarii mici şi în condiţii precare. Protestele vor continua până la 10 decembrie, când va fi dat publicităţii un proiect de lege pentru promovarea investiţiilor şi a creerii de locuri de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Patronii francezi au protestat la Paris