Antena Meniu Search
x

Patru liceeni au murit, după ce au plonjat cu maşina în care se aflau într-un lac din Franţa. Şoferiţa abia îşi luase permisul

Patru elevi de liceu au murit, după ce maşina în care se aflau a plonjat într-un lac. O singură persoană aflată şi ea în autoturism a reuşit să iasă la timp.

de Monica Palade

la 20.01.2022, 12:43

Incidentul a avut loc miercuri seara, nu departe de Fonttenu, departamentul francez Jura. Conform primelor elemente ale anchetei, vehiculul tinerilor circula pe un drum aparent înghețat, când şoferiţa ar fi virat și ar fi căzut de la zece metri, încheindu-și cursa în Lacul Chalain, relatează France Bleu.

Vehiculul s-a scufundat rapid în acest lac care începea să înghețe, prinzându-i pe tineri sub calota de gheaţă.

O tragedie neanunţată

Doar unul singur din cei cinci ocupanţi ai maşinii au reuşit să iasă. Acesta s-ar fi aflat în mijloc, în spatele vehiculului. El a fost cel care a reușit să oprească un trecător ca să alerteze serviciile de urgență. Tânărul a fost preluat de paramedici cu hipotermie. Ceilalți patru au fost găsiţi însă morţi. Trei dintre aceştia erau minori, doi dintre ei aveau 15 ani, iar unul 17.

Pe acelaşi subiect

„Jandarmii s-au aruncat în apă pentru a extrage ocupanții vehiculului, dar nu au reușit”, a declarat Lionel Pascal, procurorul din Lons-le-Saunier. Proprietara vehiculului, despre care se presupune că S-ar fi aflat la volan, abia împlinise vârsta majoratului. S-a deschis o anchetă pentru a se afla toate circumstanțele acestei tragedii. Cele patru cadavre au fost duse la spitalul din Lons-le-Saunier pentru ca rudele să le poată identifica.

Locul nepotrivit în momentul nepotrivit

Toți pasagerii din această mașină, un Peugeot 206, erau interni la liceul lui Paul-Émile Victor Champagnole. „Suntem cu toții în stare de șoc. Acești tineri urmau să petreacă cu siguranță o după-amiază amicală, să se bucure de ziua lor de miercuri fără cursuri”, a declarat primarul Alexandre Perrin din Fonttenu, o localitate cu 80 de locuitori în care a avut loc tragedia. Potrivit edilului, au trecut câteva zile de când temperaturile negative au creat gheață pe drumuri.

„Astăzi am avut ploaie înghețată. Axele principale au fost date cu sare, nu însă şi acest drum de doi kilometri fără fundătură care trece de-a lungul lacului. Când am ajuns acolo, nici nu ne-am putut ridica în picioare pentru că aluneca! “, a mai spus edilul.

Tânăra şoferiţă, care tocmai îşi luase permisul, „a avut ghinion”. Într-adevăr, în cei cincisprezece metri care separă drumul de acest fost ghețar de 220 ha sunt plantați mulți copaci. „Niciun buștean nu s-a aflat în calea lor ca să-i facă să oprească. Au mers la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. Potrivit lui Lionel Pascal, vehiculul a lovit ușor un copac, „ceea ce nu a fost suficient pentru a-și schimba cursul”. Drumul pe care se deplasau cei cinci liceeni este mărginit de „o pantă destul de abruptă”, a mai spus acesta.

O anchetă a jandarmeriei a fost deschisă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs tragedia.

Președintele regiunii Bourgogne-France-Comté, Marie-Guite Dufay, a postat un mesaj emoţionant pe Twitter: „Aflu cu mare tristețe tragedia care a avut loc în această seară pe Lacul Chalain. Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor și către întreaga comunitate educațională a școlii”, a scris ea pe contul său. Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, și-a exprimat, de asemenea, „durerea” și a adresat „toate gândurile (lui) către familiile și rudele elevilor de liceu” după „această tragedie care afectează întreaga comunitate educațională și în special academia din Besançon”.

https://observatornews.ro/mapamond/patru-prieteni-au-sfarsit-in-drum-spre-casa-dupa-ce-au-plonjat-cu-masina-intrun-rau-din-piacenza-italia-se-intorceau-de-la-o-petrecere-454420.html

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Patru liceeni au murit, după ce au plonjat cu maşina în care se aflau într-un lac din Franţa. Şoferiţa abia îşi luase permisul