Antena Meniu Search
x

Paul Reubens, renumit pentrul personajul Pee-wee Herman, a murit la 70 de ani. Se lupta cu cancerul de ani de zile

Paul Reubens, actorul renumit pentru personajul Pee-wee Herman, a murit la 70 de ani. Se lupta cu cancerul de ani de zile. 

de Redactia Observator

la 31.07.2023, 20:57

Paul Reubens, renumit pentrul personajul Pee-wee Herman, a murit la 70 de ani. Se lupta cu cancerul de ani de zile
Paul Reubens, renumit pentrul personajul Pee-wee Herman, a murit la 70 de ani. Se lupta cu cancerul de ani de zile - Profimedia

Aseară ne-am luat rămas bun de la Paul Reubens, un actor, comediant, scriitor și producător iconic american al cărui personaj iubit Pee-wee Herman a încântat generații de copii și adulți cu pozitivitatea. Paul a luptat cu curaj și în privat împotriva cancerului ani de zile, cu tenacitatea și inteligența sa caracteristică. Un talent înzestrat și prolific, el va trăi pentru totdeauna în panteonul comediei și în inimile noastre ca un prieten prețuit și un om cu caracter remarcabil. Vă rugăm să acceptați scuzele mele pentru că nu am făcut public ceea ce m-am confruntat în ultimii șase ani”, a fost mesajul postat pe rețelele sale de socializare, potrivit CNN.

Născut în Peekskill, New York, Reubens a crescut în Sarasota, Florida, și a dezvoltat o afinitate pentru comedie la începutul vieții sale. În clasa a șasea, în timp ce frecventa Southside Elementary, Paul Reubens a urcat pe scenă pentru prima dată în rolul lui Nick Burns în filmul „A Thousand Clown” la The Players Theatre. În timp ce era la Brookside Junior High, a apărut la The Players în „The Riot Act”, „Camelot” și „On A Clear Day You Can See Forever”.

Se lupta cu cancerul ce ani de zile

A apărut în roluri principale în producțiile „The Comedy of Errors”, „My Fair Lady” și „Guys and Dolls”. De asemenea, a fost votat „Cel mai talentat actor” în ultimul an de liceu. După absolvirea liceului s-a înscris la departamentul de teatru al Universității din Boston înainte de a se muta la Los Angeles pentru a participa la programul de actorie la California Institute of the Arts, noua școală fondată de Walt Disney.

După facultate, Paul Reubens a creat personajul iconic Pee-wee Herman în timp ce era membru al renumitului grup de improvizație din Los Angeles, The Groundlings. „The Pee-wee Herman Show” a avut premiera la The Groundlings Theatre în 1981, înainte de a se muta la The Roxy pe Sunset Strip, unde a rulat timp de cinci luni fără precedent. Personajul a fost adus ulterior pe marele ecran în comedia din 1985, „Pee-wee’s Big Adventure”, la care Paul Reubens a fost unul dintre scenarişti.

Paul a continuat să creeze, să lucreze ca scenarist și să co-regizeze serialul „Pee-wee's Playhouse” de la CBS. Serialul a câștigat 22 de premii Emmy în perioada dintre 1986 și 1991. Paul Reubens a fost nominalizat la 14 premii Emmy în timpul carierei sale, câștigând de două ori. În 2010, el a produs, co-scris și jucat într-o varianță actualizată a „The Pee-wee Herman Show” din Los Angeles. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Paul Reubens, renumit pentrul personajul Pee-wee Herman, a murit la 70 de ani. Se lupta cu cancerul de ani de zile