Antena Meniu Search
x

Pedeapsa divină pentru „Bestia”: Garavito, cel mai mare violator și ucigaș de copii din Columbia, a făcut cancer în stadiu terminal în spatele gratiilor

I s-a spus Bestia pentru faptele sale abominabile, după ce ar fi ucis și violat 132 de copii. Luis Alfredo Garavito, un criminal în serie, infractor sexual, pedofil și necrofil columbian, pare să își fi găsit pedeapsa divină în spatele gratiilor.

de Monica Palade

la 28.04.2023, 16:22

Condamnat la 40 de ani de închisoare pentru 138 de infracțiuni, el așteaptă moartea într-o celulă a închisorii Tramacúa, după ce a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal. Garavito suferă de cancer la ochi și nu mai poate vedea din ochiul stâng. El a fost, de asemenea, diagnosticat cu leucemie. A slăbit foarte mult și, se pare, că nu mai are nicio șansă de vindecare.

Al doilea mare violator și ucigaș de copii din lume

Luis Alfredo Garavito, cel mai mare violator și ucigaș de copii din istoria Columbiei și al doilea din lume, după un rus, așteaptă moartea într-o celulă din închisoarea de înaltă securitate Tramacúa, situată la periferia orașului Valledupar, scrie El Mundo.

A fost condamnat pentru 138 de infracțiuni, ulterior a recunoscut alte 32, dar o anchetă a jurnalistului Mauricio Aranguren a ridicat cifra la 192. Toți victime-copii, la care trebuie adăugați trei adulți, după cum a recunoscut el, și alte fapte care nu au fost niciodată investigate. El însuși le-a mărturisit asta colegilor deținuți.

Pe acelaşi subiect

De ceva vreme stă singur în aripa unui pavilion. A refuzat chiar să coboare la infirmerie pentru a-și trata bolile. Nu a mai suportat atunci când alți deținuți l-au amenințat cu moartea sălbatică și lentă și l-au insultat în tot felul. La fel s-a întâmplat și cu consultațiile medicale la spitalul local. Nu le mai frecventează după ce a fost recunoscut și jignit de oameni.

Simțea plăcere când își tortura victimele

Urăște să se vorbească de rău despre el, povestește un deținut care l-a cunoscut. Nu înțelege că lumea îl consideră un violator depravat și ucigaș de copii și că în Columbia l-au poreclit „Bestia” sau „Monstrul” .

Garavito a fost condamnat în 2001 la 1.853 de ani, dar pedeapsa i-a fost redusă la 40 de ani și, odată cu reducerile pe care le-a obținut și comportamentul său bun în închisoare, era pe cale să i se acorde chiar și eliberare anticipată. Ar fi putut pleca anul următor, dar un judecător i-a respins definitiv cererea. Și, spre surprinderea tuturor, nu a făcut apel la sentință.

Pe lângă faptul că este un criminal în serie nemilos, Garavito este și cel mai bun escroc și manipulator. Odată arestat, acesta a mărturisit că s-a deghizat în fermier, preot, om fără adăpost, vânzător ambulant sau orice altceva pentru a atrage copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între opt și șaisprezece ani.

Imediat după arestare, în 2001, a negat totul, dar când procurorii i-au prezentat cu rigurozitate modul cum a acționat, s-a simțit încolțit și a început să vorbească, rând pe rând, de primii morți. Unul dintre detaliile groaznice care a atras atenția anchetatorilor este că a marcat cu un creion, bețișoare, fiecare copil violat și ucis.

El a mai spus că și-a dat seama că este un pedofil, atras doar de băieți, la vârsta de 14 ani, când a încercat să violeze un băiat de 5 ani. Mama lui l-a surprins și l-a dat afară din casă. Apoi avea să descopere, spunea el, că atunci când tortura un băiețel „simțea o plăcere sexuală mai mare”.

"Este un om absolut viclean, cu un dar pentru a-și alege cuvintele, foarte priceput, cu un nivel mare de convingere. Așa și-a convins victimele", a spus jurnalistul columbian Rafael Poveda, căruia Bestia i-a acordat o serie de interviuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pedeapsa divină pentru „Bestia”: Garavito, cel mai mare violator și ucigaș de copii din Columbia, a făcut cancer în stadiu terminal în spatele gratiilor