Antena Meniu Search
x

Video Peisaj apocaliptic în Canada după ce incendiile de vegetaţie au pârjolit celebrele păduri boreale. Mii de oameni au fost evacuaţi în toiul nopţii

E Infern în Canada! Incendiile de pădure au dus la evacuarea a mii de oameni din calea flăcărilor şi pârjolul se extind cu repeziciune. Premierul ţării, Justin Trudeau, se teme că incendiul prevesteşte o perioadă neagră pentru ţară. 

de Redactia Observator

la 13.05.2024 , 20:32

Un peisaj apocaliptic. Regiunile Alberta şi Columbia Britanică sunt trecute prin foc şi pară. Flăcările mistuie celebrele păduri boreale, iar pompierii se luptă în zadar: aerul este extrem de uscat, iar focul, alimentat de vânt, s-a extins pe 35.000 de hectare în patru zile. 

Aerul a devenit toxic. Aproape 4 mii de persoane din orăşelul Fort McMurray au fost evacuate cu noaptea-n cap din calea pârjolului. 

Kyra Kroin, evacuat: Dormeam cu copiii când a început incendiul. M-am trezit panicată dimineaţa, la 5, a trebuit să împachetăm. Am terminat pe la 7, pregătirea a fost groaznică. 

Vezi și

William Byrne, evacuat: E oraşul în care m-am născut, unde am crescut. Este trist când mă gândesc la asta. Sper că nu o să ia foc, acum nu a luat foc. 

Pe acelaşi subiect

Norul de fum a ajuns până în Statele Unite

În Wisconsin, autorităţile au emis prima alertă de anul acesta privind calitatea slabă a aerului. De vină pentru debutul timpuriu al sezonului de incendii sunt schimbările climatice, avertizează oamenii de ştiinţă. Iarna aceasta a fost una fără zăpadă, iar seceta a dominat această parte a Canadei în ultimii ani. 

Anul trecut, au fost peste 6.500 de incendii de vegetaţie care au provocat pe suprafeţe 18 milioane de hectare uriaşe de peste : 6 oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 150 de mii au fost forţaţi să-şi părăsească casele. Norul de fum a ajuns atunci până în Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Peisaj apocaliptic în Canada după ce incendiile de vegetaţie au pârjolit celebrele păduri boreale. Mii de oameni au fost evacuaţi în toiul nopţii