Antena Meniu Search
x

Pentagon: Peste 600 de soldați ucraineni pregătiți în SUA, gata să lupte împotriva rușilor

Un prim grup de peste 600 de soldaţi ucraineni şi-a finalizat pregătirea oferită de Statele Unite, incluzând manevre la scară largă care ar putea ajuta Ucraina în viitoarele sale operaţiuni împotriva Rusiei, a anunţat vineri Pentagonul, citat de AFP. "Săptămâna aceasta, un prim batalion ucrainean a finalizat pregătirea cu arme combinate pe (blindatul de infanterie) M2 Bradley" la o bază americană din Germania, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, într-un comunicat, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.02.2023, 06:18

Soldați ucraineni
Pentagon: Peste 600 de soldați ucraineni pregătiți în SUA, gata să lupte împotriva rușilor - Profimedia

Statele Unite au acceptat să furnizeze Ucrainei peste 100 de vehicule Bradley - blindate de infanterie înarmate cu tunuri de 25 de milimetri şi un lansator de rachete antitanc -, care ar urma să lanseze o contraofensivă împotriva trupelor ruse în următoarele câteva luni.

"Aproximativ 635 de ucraineni au finalizat cele cinci săptămâni de pregătire care au inclus sarcini de bază pentru un soldat, cum ar fi tirul, dar şi pregătirea medicală", a spus generalul Ryder.

Un batalion mecanizat şi un batalion de artilerie au început antrenamentele în urmă cu două săptămâni, iar încă două batalioane ar urma să înceapă săptămâna viitoare. Statele Unite, care au pregătit deja soldaţi ucraineni legat de folosirea diferitelor arme promise Kievului, au anunţat extinderea programului său de antrenament la sfârşitul anului trecut.

Acest tip de antrenament avea loc în Ucraina înainte ca Rusia să invadeze ţara în februarie 2022, reaminteşte AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Pentagon: Peste 600 de soldați ucraineni pregătiți în SUA, gata să lupte împotriva rușilor