Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pentru prima dată de la începutul ofensivei din Kursk, Zelenski a vorbit deschis despre obiectivele armatei sale. Care e de fapt scopul intrării în Rusia

Război în Ucraina. Incursiunea ucrainenilor din Kursk este departe de a se încheia! Trupele ucrainene au aruncat în aer un al doilea pod pe teritoriul rus. Iar pentru prima dată de la ofensiva fulger, Volodimir Zelenski a spus clar că scopul invaziei din Rusia este crearea unei zone tampon. Oficialii de la Moscova spun însă că invazia ucraineană a dus la evacuarea a peste 130.000 de civili. Vin însă şi veşti proaste pentru forțele de la Kiev. Germania îşi propune să reducă la jumătate bugetul alocat armelor pentru Ucraina.

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 08:13

Au trecut două săptămâni de când trupele ucrainene au străpuns graniţa de vest a Rusiei şi au pus armata lui Putin în dificultate.  Aseară, pentru prima dată de la ofensiva fulger din 6 august, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a vorbit clar despre obiectivul armatei sale. "Este vorba despre distrugerea a cât mai multe dintre forţele Rusiei şi desfăşurarea a cât mai multe acţiuni contraofensive posibile. Aceasta include crearea unei zone tampon pe teritoriul agresorului, adică operaţiunile noastre din regiunea Kursk", a declarat Volodimir Zelenski.

Rusia a retras 5.000 de soldați din Ucraina şi i-a trimis în Kursk

Incursiunea dă fiori la Moscova. Potrivit autorităților de acolo, peste 130.000 de civili au fost evacuaţi din vestul ţării. Iar la televiziunile de stat se vorbește deja despre înfrângerea Rusiei. "Dacă astfel de gafe se repetă, am putea pierde. Acesta nu este defetism! Şi nici alarmism! Este pur şi simplu o înţelegere clară a preţului pe care noi şi patria noastră va trebui să îl plătim", a declarat Karen Shakhnazarov, regizor.

Vezi și

Ieri, Ucraina a distrus încă un pod din regiunea Kursk, la mai puţin de două zile după un atac asemănător, care a lăsat districtul Glușkovo complet izolat. "Este esenţial ca Ucraina să devină în această toamnă chiar mai puternică decât a fost înainte. Băieţii noştri se descurcă foarte bine pe toate fronturile. Cu toate acestea este nevoie de o livrare mai rapidă a proviziilor de la partenerii noştri. În război nu există vacanţe. Mă adresez în special Statelor Unite, Regatului Unit şi Franţei", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Potrivit jurnaliştilor de la prestigioasa publicaţie Wall Street Journal, Rusia a retras 5.000 de soldați din Ucraina şi i-a trimis în Kursk, însă, pentru a ține piept ofensivei Kievului, armata lui Putin ar avea nevoie de patru ori mai mulţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Pentru prima dată de la începutul ofensivei din Kursk, Zelenski a vorbit deschis despre obiectivele armatei sale. Care e de fapt scopul intrării în Rusia