Antena Meniu Search
x

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, OMS recomandă un tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă pentru prima dată o combinaţie de medicamente care ar putea preveni formele severe de Covid la pacienţii din categoriile de risc, informează DPA.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 13:17

Pentru prima dată de la începutul pandemiei, OMS recomandă un tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus
- Shutterstock

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinaţie între casirivimab şi imdevimab poate îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor. Cele două medicamente sunt produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche. OMS recomandă această combinaţie de medicamente pentru pacienţii infectaţi cu Sars-Cov 2 şi care prezintă afecţiuni preexistente.

Pacienţii cu risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali sunt cele două categorii de persoane pentru care această combinaţie de medicamente va avea cele mai benefice efecte susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii într-un comunicat. OMS a publicat aceste recomandări în British Medical Journal. De asemenea, OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele la negocieri în privinţa preţului ridicat al acestor medicamente. OMS chiar a propus o posibilă donaţie, la început, pentru ca medicamentele să fie distribuite echitabil în întreaga lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Pentru prima dată de la începutul pandemiei, OMS recomandă un tratament pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus