Antena Meniu Search
x

Performanţă la înălţime în Paris. Un tânăr cascador a mers pe sârmă, de la Turnul Eiffel

Pentru prima dată, distanţa dintre turnul Eiffel şi palatul Trocadero a fost parcursă pe sârmă.

Vezi și

Pentru prima dată, distanţa dintre turnul Eiffel şi palatul Trocadero a fost parcursă pe sârmă! O premieră de acelaşi gen s-a consemnat şi la Roma, unde un cascador a străbătut un cablu întins între cele două maluri ale Tibrului.

Nathan Paulin, în vârstă de 23 de ani, este cel care a străbătut pe sârmă, desculţ, cei 670 de metri dintre turnul Eiffel şi Trocadero. Obişnuit cu înălţimile, mai ales că este născut într-un sat de munte din Savoia, Paulin deţinea deja un record mondial la mersul pe sârmă. Dar noua sa performanţă nu a fost lipsită de emoţii: la repetiţia desfăşurată cu o zi înainte, nu reuşise să meargă până la capăt. Acum, însă, totul a mers bine. Evenimentul a fost transmis în direct, în cadrul unui "teledon" care a colectat fonduri destinate cercetărilor medicale. Milioane de telespectatori s-au bucurat de succesul lui Paulin, alături de cei care ţinuseră să-l încurajeze la faţa locului.

NATHAN PAULIN, cascador:

A fost greu, iar succesul final m-a răsplătit, pentru că presiunea era mare. Îi auzeam pe cei care mă încurajau de jos, îmi venea să strig, să mă bucur, dar în acelaşi timp voiam să şi ajung la capăt.

La Roma, malurile Tibrului au fost legate, pentru prima dată, de un cablu de oţel de 135 metri, pe care l-a străbătut un temerar cascador italian. El a mărturisit că i-a fost mai greu decât se aştepta, mai ales că totul s-a petrecut seara şi, pe lângă ploaie şi vânt, l-a mai derutat şi iluminatul festiv. S-a simţit, în schimb, încurajat de... frumuseţea oraşului văzut de sus.

ANDREA LORENI, cascador:

Frumuseţea a fost, de când am văzut amplasamentul, punctul de atracţie al traversării, pentru că era unul din lucrurile care îţi permit să uiţi de tine însuţi şi să te contopeşti cu realitatea din jur. 

Italianul are o bogată experienţă în mersul pe sârmă şi a efectuat asemenea cascadorii în centrele istorice ale unor celebre oraşe din ţara sa şi din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Performanţă la înălţime în Paris. Un tânăr cascador a mers pe sârmă, de la Turnul Eiffel