Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson ar putea fi nevoite să facă rapelul cu Pfizer sau Moderna

Persoanele care s-au vaccinat cu serul Johnson&Johnson ar putea fi nevoite să facă rapelul fie cu Pfizer, fie cu Moderna. Asta pentru că Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză şi nu ar oferi suficientă protecţie în cazul infectării cu varianta Delta a Covid-19.

de Redactia Observator

la 26.06.2021 , 23:42

Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson ar putea fi nevoite să facă rapelul cu Pfizer sau Moderna
- Profimedia

Ipoteza a fost lansată de o serie de experţi internaţionali, citaţi de Reuters. Unii dintre aceşti experţi susţin că s-au vaccinat deja cu Pfizer sau Moderna după ce au primit prima doză de la Johnson&Johnson. Asta chiar dacă nu există o analiză clară asupra eficienţei combinării a două vaccinuri.

Sunt totuşi unele ţări care permite vaccinarea cu două seruri diferite. Printre ele se numără Canada şi câteva dintre ţările europene. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), avertizează că varianta Delta ar putea deveni în scurt timp tulpina dominantă în Statele Unite, iar autorităţile trebuie să pregătească rapid un plan.

„Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul Johnson&Johnson sunt mai puţin protejate împotriva bolii” decât cei care primesc două doze din celelalte vaccinuri, a spus profesorul Michael Lin, de la Universitatea Stanford.

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Persoanele care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson ar putea fi nevoite să facă rapelul cu Pfizer sau Moderna