DEZASTRU în Nepal: Peste 2000 de VICTIME
Cel puțin 2.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 ce a devastat sâmbătă Nepalul, potrivit unui ultim bilanț global, au anunțat responsabili nepalezi și din țări vecine, relatează AFP
Cel puțin 2.000 de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 ce a devastat sâmbătă Nepalul, potrivit unui ultim bilanț global, au anunțat responsabili nepalezi și din țări vecine, relatează AFP
Zeci de mii de oameni şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, în ciuda frigului, de teamă că locuinţele se vor prăbuşi peste ei. Primele ajutoare străine au ajuns, deja, în Nepal, în urma unui apel disperat al guvernului. Până în prezent nu s-au înregistrat victime între românii aflaţi în Nepal, potrivit ministerului de externe.
Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoţional.
Centrul capitalei nepaleze, Kathmandu, este în ruine după cutremurul de magnitudine 7.8, cu epicentrul la câteva zeci de kilometri. Numărul victimelor creşte de la o oră la alta iar spitalele sunt neîncăpătoare pentru cei peste o mie de răniţi. Salvatorii au muncit toată noaptea, uneori cu mâinile goale, pentru a ajunge la cei ce puteau fi blocaţi sub dărâmături, dar şansele de supravieţuire scad o dată cu trecerea timpului.
- Dezvăluiri despre Emmanuel Macron, într-o nouă carte biografică. Parfumul pe care preşedintele îl foloseşte...
- Trump amână cu alte 75 de zile legea care obligă TikTok să fie vândut sau interzis în SUA
- Cel mai complex ceas de mână din lume, prezentat la Geneva. Are 41 de funcții și peste 1.500 de piese
- Războiul tarifelor a prăbuşit pieţele financiare. Bursa de la Bucureşti a pierdut aproape 6 miliarde de lei
- Italia: Statele UE nu pot negocia separat cu SUA. Meloni susţine că alarmismul o îngrijorează mai mult decât...
Situaţia este şi mai gravă în provincie, mai ales în zona epicentrului unde întregi sate au fost făcute una cu pământul. Localnicii au rămas fără adăpost, apă potabilă şi curent electric, într-o perioadă în care nopţile sunt foarte reci. Organizaţiile umanitare avertizează că trebuie acţionat rapid pentru a se preveni pierderea multor alte vieţi omeneşti.
Ajutoarele şi echipele de salvare nu au reuşit, încă, să ajungă în locuri cum este acesta, în care ne aflăm acum.
Cu tot patrimoniul său natural şi cultural fără seamăn în lume, Nepalul este o ţară săracă aşa că guvernul a cerut ajutorul comunităţii internaţionale. Un prim avion cu ajutoare a sosit din India, ţara vecină în care cutremurul a făcut, de asemenea, victime, cel puţin 34 de morţi. Alte câteva persoane şi-au pierdut viaţa în Bangladesh şi Tibet.
Armata indiană a dorit să trimită şi elicoptere pentru a ajuta la evaluarea pagubelor, dar aparatele nu au putut zbura din cauza vremii nefavorabile. Principala ameninţare sunt, însă, replicile seismice, unele cu magnitudine peste 5, care nu au încetat să se producă din momentul cutremurului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰