Antena Meniu Search
x

Peste 182.000 de certificate COVID false au fost descoperite în Franța în ultimele 6 luni

Autoritățile din Franța au anunțat că au descoperit cel puțin 182.000 de certificate COVID false, de când au fost introduse în această vară pe fondul pandemiei de coronavirus. Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a reamintit că utilizarea, fabricarea sau vânzarea de certificate Covid false se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare şi cu amendă de până la 75.000 de euro.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 22:34

Franța: Peste 182.000 de certificate COVID false au fost descoperite în ultimele 6 luni
Franța: Peste 182.000 de certificate COVID false au fost descoperite în ultimele 6 luni - Profimedia Images

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Cele mai recente date arată o rată de incidenţă la 14 zile de 530 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Franţa intenţionează de asemenea să actualizeze certificatele sanitare în noul an, astfel încât dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă pentru acces într-o varietate de locaţii, transformând efectiv certificatul Covid într-un certificat de imunizare. Întrebat, premierul Jean Castex nu a spus care va fi statutul persoanelor recuperate după infecţia COVID-19 în cadrul noului sistem, scrie Agerpres.

Franța a introdus pentru prima dată certificatul COVID la sfârșitul lunii iulie și condiționează accesul în restaurante, baruri, localuri culturale și mijloacele de transport în comun pe distanțe lungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 182.000 de certificate COVID false au fost descoperite în Franța în ultimele 6 luni