Antena Meniu Search
x

Peste 2.000 de suporteri scoţieni care au participat la meciurile de la Euro 2020 erau infectaţi cu coronavirus

Organizaţia Publică de Sănătate din Scoţia a transmis că aproximativ 2.000 de suporteri care au participat meciurile Campionatului European de Fotbal, Euro 2020, erau infectaţi cu Covid-19 în momentul desfăşurării evenimentului.

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 10:58

Suporteri scoţieni în tribună
Suporterii scoţieni au participat la meciurile Euro 2020 în timp ce erau infectaţi cu COVID-19 - Profimedia

Oficialii au anunţat că fanii scoţieni care au venit la Londra pentru meciul în care Anglia întâlnea Scoţia, pe 18 iunie, au participat la eveniment fiind infectaţi cu coronavirus, potrivit Reuters. În timp ce o parte dintre suporteri au mers pe stadionul Wembley pentru a viziona partida, alții au sărbătorit în centrul oraşului, lucru care ar fi putut accelera răspândirea virusului.

De asemenea, autorităţile anunţă că numărul infectărilor ar putea creşte considerabil având în vedere că şi stadionul din Glasgow a găzduit la rândul său meciuri de la Euro 2020.

Aproape 2.000 de fani infectaţi cu coronavirus au participat la meciurile de la Euro 2020

Din cele 1.991 de persoane identificate ca participând la EURO 2020 în timp ce erau infectate, 1.294 călătoriseră la Londra și 397 plecaseră pe Wembley, a declarat ministerul Sănătății din Scoția.

Cazurile raportate au fost luate în calcul dacă persoana infectată a participat la unul dintre meciurile desfăşurate pe stadioanele Wembley sau Hampden, a mers la evenimente desfăşurate în zona destinată fanilor, în Glascow sau a participat la o adunare într-o locaţie penru a viziona meciul.

38 de persoane care au participat la meciul Scoţia-Croaţia au fost depistate cu Covid, iar alte 37 de persoane confirmate au luat parte la partida în care Scoția întâlnea Cehia, pe stadionul Hampden, din Glasgow.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Peste 2.000 de suporteri scoţieni care au participat la meciurile de la Euro 2020 erau infectaţi cu coronavirus