Antena Meniu Search
x

Peste 2.000 de turişti, blocaţi într-un resort din China. Guvernul a impus carantina dupa 500 de cazuri de covid într-o săptămână

Peste 2.000 de turiști au rămas blocați într-o stațiune din sudul Chinei, după ce autoritățile au impus carantina pentru a opri infectările cu virusul COVID-19.

de Antonia Roşu

la 18.07.2022, 16:02

Peste 2.000 de turişti blocaţi în resort. China impune carantina într-o staţiune turistică
Peste 2.000 de turişti blocaţi în resort. China impune carantina într-o staţiune turistică - Profi Media

Orașul Beihai este o destinație populară în rândul turiştilor pe timpul verii, cunoscută pentru plaja sa cu nisip alb și insula vulcanică din regiunea Guangxi. Conducerea oraşului a raportat peste 500 de infectări în ultima săptămână - un focar major, conform politicii stricte a Chinei.

Sâmbătă, autorităţile de la Beihai au blocat zonele urbane ale orașului, unde se află stațiunile și atracțiile turistice. De asemenea, au ordonat testarea în masă și au interzis rezidenților să-și părăsească casele, potrivit CNN.

Oficialii locali au declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că cei peste 2.000 de turiști care au rămas blocați în Beihai vor fi tratați în funcție de nivelul de risc de infectare cu COVID-19: "Atât cei care nu au fost în zone cu risc mediu sau ridicat, cât și cei care nu au intrat în contact direct cu persoane infectate pot pleca, însă cu condiția de a prezenta un test Covid negativ. Ceilalţi sunt nevoiţi rămână în oraș până la terminarea carantinei."

Politica "zero-Covid" a țării continuă să afecteze afacerile și viața de zi cu zi

Rigorile privind răspândirea virusului, impuse de către guvernul chinez, au ajuns și pe insula Weizhou, aflată la o oră de mers cu barca. Regiunea este populară printre turişti pentru coasta pitorească și plajele sale. Începând de vineri, vizitatorilor li s-a spus să părăsească insula, iar hotelurile şi pensiule sunt forţate să le returneze clienţilor banii pe sejururi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Peste 2.000 de turişti, blocaţi într-un resort din China. Guvernul a impus carantina dupa 500 de cazuri de covid într-o săptămână