Antena Meniu Search
x

Video Peste 20.000 de marocani au ieşit pe străzile Parisului după calificarea naţionalei: confruntări violente cu poliţia, aproape 100 de oameni în arest

Confruntări violente la Paris, între fanii marocani şi forţele de ordine. Susţinătorii naţionalei africane au ieşit pe străzi ca să sărbătorească succesul istoric de la Cupa Mondială, dar bucuria s-a transformat rapid în haos. Au spart mai multe magazine şi când au intervenit poliţiştii au aruncat în ei cu pietre şi petarde. Peste 70 de persoane au fost arestate. Suporteri violenţi au fost reţinuţi şi în Belgia, Olanda dar şi in Italia.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 20:12

Vezi și

Peste 20.000 de marocani au celebrat aseară, pe Champs Elysees, calificarea naţionalei în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. Deşi iniţial au fost paşnici, la scurt timp, mulţi dintre ei au devenit violenţi. Fanii au spart vitrinele unor magazine din Paris, au incendiat două motociclete, au aprins artificii şi au aruncat cu petarde, pietre şi bucăţi de lemne în forţele de ordine, care au intervenit.

Peste 1200 de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi în capitala franceză

Peste 1200 de agenţi de poliţie au fost mobilizaţi în capitala franceză. Câţiva au fost răniţi în confruntări. Scene de groază au avut loc şi în Milano, unde cel puţin 5 mii de marocani au ieşit să sărbătorească eliminarea Portugaliei. Potrivit martorilor, o dispută a izbucnit brusc pe o stradă din centrul oraşului. Un tânăr în vârstă de 30 de ani a intervenit şi a încercat să atenueze conflictul, dar a fost înjunghiat. Victima a fost transportată de urgenţă la spital iar medicii spun că starea sa este critică. Agresorul nu a fost încă descoperit.

Şi în Amsterdam, Rotterdam, Utrecht şi Bruxelles a fost nevoie de poliţie pentru a menţine ordinea pe străzi. În Amsterdam, mai multe persoane au fost arestate după ce au aruncat petarde, iar primarul a emis un ordin de urgenţă pentru a goni suporterii de pe străzi. Jandarmii au urcat fanii recalcitranţi în dube şi i-au amendat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Peste 20.000 de marocani au ieşit pe străzile Parisului după calificarea naţionalei: confruntări violente cu poliţia, aproape 100 de oameni în arest