Antena Meniu Search
x

Galerie foto Peste 50 de balene-pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă din vestul Australiei. Alte 46 au rămas blocate la mal

Zeci de balene au murit la câteva ore după ce au eşuat pe o plajă din Australia de Vest, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP.  Cele 51 de balene pilot se aflau printre un grup de aproape 100 de exemplare observate, marţi, în largul plajei Cheynes Beach, în apropiere de Albany, la aproximativ 400 de kilometri sud-est de Perth. Serviciul local care se ocupă de fauna sălbatică a statului a declarat că lucrează cu voluntari pentru a încerca să salveze cele 46 de balene rămase, cu planuri de a le ghida spre ape mai adânci în cursul zilei. Unele dintre cele mai grave eşuări în masă din Australia au implicat balene pilot - 230 s-au eşuat pe coasta Tasmaniei în 2022, iar 150 au eşuat în Australia de Vest în 2018.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 11:25

Cele 51 de balene pilot cu aripioare lungi făceau parte dintr-un grup de aproape 100 de cetacee observate marţi în largul plajei Cheynes, lângă Albany, la aproximativ 400 de kilometri sud-est de Perth. Departamentul de Stat pentru Parcuri şi Faună a declarat că lucrează cu voluntari pentru a încerca să salveze 46 de cetacee eşuate şi care sunt încă în viaţă şi urmează să le ghideze spre ape mai adânci în timpul zilei.

Un purtător de cuvânt al departamentului a declarat că a primit "sute de oferte de ajutor", dar a precizat că are un număr suficient de voluntari şi a cerut publicului să "stea departe" de plajă. "Prioritatea echipei de gestionare a incidentelor este să asigure siguranţa personalului şi a voluntarilor, precum şi pe cea a cetaceelor", a adăugat el.

"Zona de intervenţie prezintă o varietate de riscuri, în special în prezenţa cetaceelor de talie mare, în dificultate şi posibil bolnave, a rechinilor, a valurilor, a maşinilor şi navelor mari", a explicat sursa citată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Experţii în fauna sălbatică au declarat că comportamentul neobişnuit al balenelor ar putea fi un indicator al stresului sau al unei boli în cadrul grupului. Balenele pilot sunt animale foarte sociabile şi deseori menţin relaţii strânse cu grupurile lor pe tot parcursul vieţii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de balene-pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă din vestul Australiei. Alte 46 au rămas blocate la mal