Antena Meniu Search
x

Peste 50 de jurnaliști și-au pierdut viața în luptele dintre Israel și Hamas. Majoritatea erau palestinieni

Război Israel - Hamas. Cincizeci şi trei de jurnalişti şi lucrători din media au fost ucişi de la începutul războiului dintre Israel şi organizaţia islamistă palestiniană Hamas, pe 7 octombrie, conform celui mai nou bilanţ al Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ), publicat marţi şi preluat de AFP.

de Redactia Observator

la 21.11.2023, 22:45

Soldați israelieni, imagine ilustrativă
53 de jurnaliști au fost uciși de la începutul războiului dintre Israel și Hamas - Profimedia

Patruzeci şi şase erau palestinieni, patru erau israelieni şi trei erau libanezi, conform acestei organizaţiei de presă cu sediul la New York, care ţine evidenţa victimelor din Israel, Fâşia Gaza şi de la graniţa libaneză.

Bilanţul actualizat vine după ce doi jurnalişti de la postul de televiziune libanez pro-iranian Al Mayadeen au fost ucişi în atacuri israeliene în sudul Libanului, în apropiere de graniţa cu Israelul, conform autorităţilor libaneze.În plus, potrivit CPJ, 11 jurnalişti au fost răniţi şi trei sunt daţi dispăruţi de la începutul conflictului.

"Jurnaliştii din Gaza sunt expuşi unor riscuri deosebit de mari în timp ce încearcă să acopere mediatic atacul israelian, printre care lovituri aeriene israeliene devastatoare, perturbări ale comunicaţiilor, penurie de aprovizionare şi întreruperi masive de curent", a precizat CPJ pe site-ul său.

În Israel, 1.200 de persoane, marea majoritate civili, au fost ucise, conform autorităţilor, într-un atac lansat pe 7 octombrie de comandouri ale Hamas infiltrate din Fâşia Gaza, la o scară şi violenţă fără precedent în istoria ţării.

Ca represalii, Israelul a promis să "anihileze" Hamas, clasificată drept organizaţie teroristă de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, şi a bombardat fără încetare teritoriul palestinian, unde armata sa desfăşoară, de asemenea, o ofensivă terestră din 27 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de jurnaliști și-au pierdut viața în luptele dintre Israel și Hamas. Majoritatea erau palestinieni